Csúnyán leszerepelt hazai bemutatkozásán a Barbados

2023. augusztus 31. – Szerző: Krikettgalaxis

Miközben Új-Zéland válogatottja Angliában szenved, addig Martin Guptill nem átall a Karib-térségben nyaralni – pontosabban nem csak nyaral, de dolgozik is: mai 100-neskije egyedül több, mint az ellenfél Barbados Royals teljes pontszámának másfélszerese!

Barbadosi tájkép (illusztráció)Barbadosi tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Néhány napnyi szünet után a CPL csapatai átköltöztek Barbados szigetére, hogy a bajnokság következő szakaszát itt játsszák le. A nyitómeccsben azonban nem sok köszönet volt a hazaiaknak: a Trinbago Knight Riders megsemmisítő, 132 futásos vereséget mért rájuk.

A trinidadiak csapatában két CPL-újonc is helyet kapott, a Hundredben az Oval Invinciblesszel frissen bajnoki címet nyert Tom Curran, valamint a fiatal afgán tehetség, Vakár Szalámhíl. Mivel a Royals a dobást választotta, így Martin Guptill és Mark Deyal ment ki ütni először. Két játszma után még csak 5/0 volt az állás, de a következő játszmában előbb Deyal, majd az azutániban Guptill is megszerezte első hatosát, és ettől úgy tűnik, átszakadt a gát: bár Deyal 27-tel kiesett, de Guptill meg sem állt 100 pontig, és csak azért nem gyűjthetett többet, mert időközben letelt a 20 játszma. Igaz, a 11-edikben egy kis eső is megérkezett, de az gyorsan elment, így nem sok idő veszett el. Guptillen kívül még Kieron Pollard mutatott fel egy szép 46-ost, a többiek már nem jeleskedtek, de ez is bőven elég volt, hogy a csapat 194 pontra jöjjön föl.

Nem kevés az a 194 pont, de a Barbados önbizalmat meríthetett egyrészt a hazai pályából, másrészt abból, hogy 4 nappal korábban éppen egy 198-as célt kergettek le sikeresen. Ráadásul a rövid eső miatt vizessé váló labdát a dobóknak kicsit nehezebbé vált jól fogni, és ez is az ütőjátéknak kedvezhetett. Csakhogy az első játszmában Andre Russell mindjárt kapuval nyitott, és a 4. dobásban újabb kapuval folytatta: így két kacsát is láthattunk mindjárt az elején. A 3. játszmában Russell újabb áldozatot szedett, a pontok pedig amúgy is lassan gyűltek, így a Royals esélyei rohamosan csökkentek... és a folyamat nem állt meg: minden ütősüket 15-nél kevesebb ponttal már a 13. játszmára elvesztve összesen csak 61-ig tudtak elvergődni, amivel nettó futási arányuk hatalmas csapást szenvedett: 4 meccs után -2,892 az értéke! A dobók közül Russell mellett dicséretet érdemel még a debütáns Szalámhíl is, aki egyrészt első dobásából kiejtette a veszélyesnek ígérkező Rovman Powellt, majd később még 3 másik kaput is szerzett.


Alapból nem látható kép
×