Nem ilyen szuperrangadóról álmodtunk

2023. szeptember 2. – Szerző: Krikettgalaxis

Érdekesen kezdődött a világ egyik legnagyobb krikettrangadója az Ázsia-kupán: a pakisztáni gyors dobók végigszántottak Indián, 266 futásra korlátozva őket – de aztán eleredt az eső, és a kergetés még csak el sem kezdődött.

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Több mint 4 éve volt utoljára India–Pakisztán szuperrangadó férfi ENN-ben, így hát nem csoda, hogy még a szokásosnál is nagyobb várakozás előzte meg az Ázsia-kupát, ahol akár 3 ilyen összecsapásra is sor kerülhet: először az A csoportban, aztán, ha mindketten továbbjutnak (amire jó esély van), akkor a Szupernégyesben, és végül akár a döntőre is összejöhetne ez a párosítás. Igaz, nem az eredetileg házigazdának tervezett Pakisztánban, hanem semleges pályán, Srí Lankában rendezik mindegyiket.

A mai meccset látva elmondhatjuk: szerencse, hogy így alakul a folytatás, mert ma nem láthattunk teljes találkozót, sőt, egészen pontosan csak egy felet láthattunk, ami azt is jelentette: eredmény nélkül végződött. És azt is jelentette (bár ez nem volt nagy kérdés előtte sem), hogy Pakisztán már biztosan továbbjut a csoportból, India pedig csak akkor nem, ha kikap Nepáltól.

Már a kezdés előtt is volt egy kis szemerkélés és emiatt egy kis késés a pénzfeldobásban, majd a játék kezdetében, de ez még nem volt számottevő. Mindkét csapat egyébként ütéssel szeretett volna kezdeni, de a pénzfeldobást India nyerte, így ők tehették ezt meg.

Az 5. játszma során, 15:20 táján megint eleredt az eső, és valamivel több mint fél óra idő elveszett emiatt. De lehet, hogy nem csak az időt befolyásolta a csapadék, hanem talán az indiai ütősök koncentrációját is: Sahín Afrídí ugyanis viszonylag gyors egymásutánban ezek után kiejtette mind Rohit Sarmát, mind Virát Kohlít! Nemsokára pedig Hárisz Rouf, egy másik gyors dobó percei következtek: ő meg a 2. és 4. rendű Subman Gilt és Srejasz Ajjart küldte le a pályáról. India egy kicsit tehát megremegett, de aztán Ísán Kisan és Hárdik Pándjá megnyugtathatta őket: társulásuk 141 dobásig állt fenn, ezalatt pedig 138 futással bővítették a csapat pontszámát. Így aztán a 15. játszmától a 37-edikig nem esett kapu, viszont a 44-ediktől kezdve igen rövid idő alatt megint 3 ütős esett ki: Afrídí kettővel, Naszím Sáh pedig eggyel vette ki ebből a részét, majd Sáh a maradék két sorvégi ütőst is hamarosan kivégezte.

Sajnos már nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha... de ha a papírforma nem borul fel nagyon, akkor szeptember 10-én Kolambában újra nekiveselkedhetnek a felek, és remélhetőleg döntésre is vihetik a dolgot.


Alapból nem látható kép
×