Szoros meccsen a Trinbagóé a győzelem a Jamaica ellen

2023. szeptember 3. – Szerző: Krikettgalaxis

4 játszmával a vége előtt még sima TKR-győzelemnek nézett ki, de végül az utolsó dobásig nyitott maradt a kérdés, hogy ki nyer: ott azonban a Tallawahs nem tudott határt ütni, így éppen alulmaradtak.

Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A tabella zsúfolt közepének két együttese találkozott ma. Több változtatás is történt az előző összeállításokhoz képest, de ezek nagy része csak taktikai – az viszont nem, hogy a Jamaicánál Joshua James háta megsérült, ezért a torna hátralevő részében egy új gyors dobó, Kelvin Pitman helyettesíti őt. Akinek egyébként még egyetlen Húsz20-as meccs sem volt a neve mellett.

Érdekes játszmával kezdődött a mai mérkőzés: Mohammad Ámir szüzet dobott ugyanis az ellen a Martin Guptill ellen, aki múltkor százasig jutott. Ámirnak egyébként ez már a második szűz játszmája volt a torna során! De aztán lassan belejöttek az ütősök a pontszerzésbe, és a 7. játszma végére már 58/0 állt az eredményjelzőn. A 8. játszmát azonban az újonc Pitman dobta, és mindjárt két kaput is hozott a fiatal játékos bemutatkozása. Ezek után megint lassulás következett be (a következő határesemény a 13. játszmában volt), majd a félidő végéig ismét egy kis gyorsulás. A nyitó ütősökön kívül csak Lorcan Tucker és Kieron Pollard ért el számottevő pontszámot (ők 30 körül végeztek), de mindenki más egyszámjegyű eredménnyel zárt. A Trinbago összesen mindössze 142 futást szerzett, ami igazán átlag alattinak tűnt. Pitman egyébként még egy 3. kaput is dobott (pont Pollardét), tehát igen szépre sikerült a bemutatkozása.

A kergetés során a Jamaica Tallawahs görbéje nagyon hasonló ívet futott be a Knight Riderséhez. Az erőfölény után lassult, a végére pedig gyorsult. Ha egyébként az erőfölény eredményét hasonlítjuk össze, akkor látható, hogy az 5. játszma volt az utolsó, amikor még a Jamaica jobban állt, de onnantól kezdve sem az erőfölényben, sem utána nem tudtak felkapaszkodni a TKR szintjére. A 16. játszma végén még 46 futás hiányzott nekik, hogy sikerüljön a kergetés – ami soknak tűnt, de majdnem sikerült! Elsősorban a dél-afrikai Chris Greennek köszönhetően, aki ezek után még három 6-ost ütött, de aztán a 19. játszma utolsó dobásából kiesett. A 20-adikban 12 futás hiányzott: és Imád Vaszím két négyest is elért, így nagyon szorosan alakult a vége: de az utolsó dobásból, amikor még egy 4-es kellett volna, ez már nem jött össze, így 2 futással kikaptak.


Alapból nem látható kép
×