Ez megint a Barbados Royals napja volt

2023. szeptember 4. – Szerző: Krikettgalaxis

Elhisszük, hogy unalmas már ez a barbadosi kép, talán majd keresünk másikat is, hogy változatos legyen. De most muszáj volt megint ezt kitenni, mert még nincs másik, és a vasárnap (és magyar idő szerint a hétfő reggel) megint a Royalsról szólt: a női és a férfi meccsüket is megnyerték.

Barbadosi tájkép (illusztráció)Barbadosi tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Persze az is igaz, hogy most ritkulni fognak a Barbados-meccsek: ezekben a napokban azért játszottak állandóan ők, mert a bajnokságnak ezt a szakaszát náluk játszották. De most ennek a szakasznak vége, a következőt Trinidad és Tobagó-ban fogják rendezni. A Barbados viszont jól kihasználta a hazai pálya adta lehetőségeket, és sok pontot gyűjtött mind a nőknél, mind a férfiaknál.

A női meccsen az a Guyana volt az ellenfelük, akiket nemrég már egyszer legyőztek, de akiknél ott volt a százast elérő Sophie Devine is. Ő most is elég jól játszott, de ezúttal csak 42 futásig jutott – igaz, még így is csapata legeredményesebb ütőse volt. A kergetés során a Barbados több kaput vesztett, és náluk is sok ütős volt lassú, de azért az ausztrál Erin Burns 50-esének köszönhetően az utolsó játszmában el tudták érni a nem túlzottan magas, 147-es célt. Ezzel biztossá vált, hogy a Royals bejutott a női bajnokság döntőjébe.

Érdekesebben alakult viszont a férfiak összecsapása, ahol az utolsó szalmaszálba kapaszkodó St Kitts & Nevis Patriots kezdett ütéssel. Náluk változatlan csapat lépett pályára, a hazaiaknál viszont Obed McCoy, egy dobó helyett Carlos Brathwaite, egy mindenes játszott. A Patriotson meg is látszott, hogy kötelező lenne számukra a győzelem: rendkívül agresszív ütőjátékot mutattak be, és hárman is 50-est értek el közülük: Andre Fletcher 56, Will Smeed 63, míg Sherfane Rutherford 65 futásig robogott. Érdekesség, hogy közéjük beékelődött az ütőrendben Jyd Goolie is, aki szintén nem haladt rosszul, de egyszer csak visszavonult: ennek okát nem tudjuk, lehet, hogy sérülés, de az eredménylapon úgy szerepel, hogy visszavonult és kiesett. A csapat végül nem kevesebb mint 220 pontig jutott, és úgy érezhették: bár a múltkor a Barbados lekergette az általuk felállított 198-as célt, most már azért ezt a 221-et biztosan nem fogják! A Royals azonban másképpen vélekedett, főként Rahkeem Cornwall: az eddig 5 meccsen csak 73 futásig jutó ütős ezúttal meg sem állt 102-ig – ráadásul ott is csak egy sérülés miatt állt meg... És nem elég, hogy százast ért el, de mindezt a pontszámot 48 dobásból szerezte, így bőven volt még lehetőségük a többieknek is gyűjtögetni a pontokat. Végül a Patriots úgy kiálthatott volna fel: Ilyen nincs! – hiszen hiába építettek fel egy hatalmas célt, a Barbados most meg ezt tudta túlszárnyalni, és még 11 dobásuk maradt is... Mindez azt jelenti, hogy a Saint Kitts már biztosan nem juthat be a rájátszásba, a Barbados viszont még életben tartotta az esélyeit.


Alapból nem látható kép
×