A Guyana néhány órán belül kétszer is legyőzte a Trinbagót

2023. szeptember 6. – Szerző: Krikettgalaxis

Rosszul indult a CPL trinidadi szakasza a hazai Knight Riders számára: mind a női, mind a férfi bajnokságban vereséget szenvedtek az Amazon Warriorstól. Utóbbiak a férfiaknál a tabella élére ugrottak.

A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)

A kép szerzője: Bill Cameron (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Elérkezett a Caribbean Premier League csoportkörének következő szakasza: ezt most Trinidad szigetén, két pályán játsszák majd. A nőknél ezek után jön is a döntő szintén Trinidadon, a férfiak viszont utaznak még Guyanába, ahol befejezik a csoportkört, majd a rájátszás is ott lesz. Most viszont a Trinbago Knight Ridersen lenne a sor, hogy hazai pályán bizonyítsanak: ez eddig nem jött össze.

A nőknél a vendégek kezdtek ütéssel. A torna eddigi legjobb ütőse, Sophie Devine pedig most is bizonyított: 48 pontja a legmagasabb volt az egész csapatban, sőt, az egész meccsen is, így már az egész tornán összesítve 100 ponttal van neki többje, mint a második helyezettnek. Bár ezen a meccsen a csapat összpontszáma nem lett túl magas, mindössze 132, de a Trinbago kergetése még ennél is gyengébben sikerült: egyedül Deandra Dottin mutatott fel értékelhető teljesítményt (19-ből 35), a többiek alig pislákoltak. A kapukon szépen megosztoztak a dobók, öten is ejtettek ki ütőst, és mindenki legfeljebb kettőt. Egyébként Devine is, szóval ő már most pályázhat a torna legjobbja címre.

A férfiak meccsén a Warriors dobott először: első alkalommal az egész tornán. És jól is kezdtek, hiszen az első 15 dobásból nem született határ, Mark Deyal pedig ki is esett. Utána be tudtak gyorsítani a hazaiak, és viszonylag egyenletes tempóban jöttek a négyesek, hatosok és kapuk – Lorcan Tucker és Akeal Hosein jutott legmesszebb, de az 50-es nekik sem lett meg, miközben a legnagyobb Húsz20-as sztárok (akikkel tele van a trinidadi csapat) ma sem mutatták meg száz százalékban, hogy mitől is akkora sztárok. A második félidőben a Guyanánál viszont két ütős is volt, aki meghaladta az 50-et: Szaím Ajúb és Shai Hope, de például Ázam Hán 14 dobásból elért 29 pontja is igen hasznos volt. Mindezeknek köszönhetően 19.1 alatt beértek a célba, megtartották veretlenségüket, sőt, följöttek az első helyre a tabellán, annak ellenére, hogy még kevesebb mérkőzést játszottak, mint a többiek.


Alapból nem látható kép
×