Pakisztáni győzelemmel kezdődött a Szupernégyes az Ázsia-kupán

2023. szeptember 6. – Szerző: Krikettgalaxis

Tiszta lappal indult a négy továbbjutott csapat: nem hozták ugyanis át az első körben egymás ellen szerzett pontjaikat, mint ahogy néhány más tornán szokás. Így e mérkőzés után Pakisztánnak van kettő, Bangladesnek viszont még egy sincs.

A lahori Bádsáhi-mecset (illusztráció)A lahori Bádsáhi-mecset (illusztráció)

A kép szerzője: Muhammadhasnainnaeem (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

Ezt a mérkőzést ugyanazon a pályán játszották, mint a tegnapit, és ugyanúgy meleg, száraz idő volt ma is. Bábar Ázam, a pakisztáni kapitány úgy észlelte, tegnap bizonyos időszakokban a talaj a gyors dobókat segítette, ezért úgy határozott: ma eggyel több gyors dobót játszat is a saját csapatában – így kimaradt Mohammad Naváz, a balkezes pörgető, és helyette Fahím Ásraf játszott. Bangladesnél a múltkor megsérült Nádzsmul Hoszen Sántát a betegségéből mostanra felépült Litan Dász váltotta.

A mérkőzés egyébként a napokban 49 évesen elhunyt zimbabwei kiválóság, Heath Streak emlékére rövid gyászszünettel kezdődött. Utána pedig egy gyors Mehedí Hászán-kacsával folytatódott. De a pakisztániak is elszenvedtek egy veszteséget, legalábbis eleinte úgy tűnt: az iménti kacsát is okozó dobójuknak, Naszím Sáhnak a válla a 7. játszmában egy mezőnybeli vetődés során megsérült, és ápolni is kellett. Valamilyen kötést vagy tapaszt is kapott rá, de aztán a 13. játszmára már a mezőnybe is visszatért, és hamarosan kiderült, hogy nincs kutya baja sem: a 18. játszmában már újra ő dobott, ráadásul a szokásos 140 km/h feletti dobásai sem maradtak el. A bangladesi ütőjáték elég hullámzóan alakult: 47/4 után például Sákib ál-Hászán és Musfikur Rahim szilárdan állt a lábán, és mindketten több mint 50-ig jutottak. Ál-Hászán kiesése után már nem sok futás esett, de azért 190 pontig eljutottak úgy, hogy összesen csak 6 kaput vesztettek: ekkor még bármilyen lehetőség benne volt a meccsben, de csak egy kisebb összeomlást láthattunk: a maradék 4 kaput ugyanis úgy vesztették el, hogy mindössze 3-mal tudták növelni pontszámukat. Az első félidőt látva elmondhattuk: igaza lett Bábar Ázamnak, a gyors dobók nagyon veszélyesek voltak, a 10-ből 9 kaput ők szereztek, csak Iftihár Ahmed rondított bele egy pörgetett kapuval.

Pakisztán előtt tehát mindössze egy 194-es cél állt: ráértek lassan bandukolni, nem hajtotta őket a tatár. És ennek megfelelően is játszottak: érdekesség, hogy lényegében az egész második félidő alatt időarányosan a bangladesi futási arány alatt teljesítettek, de a győzelem így is könnyedén meglett nekik, méghozzá azért, mert Banglades elfogyott kevesebb mint 40 játszma alatt, Pakisztánnak viszont megmaradtak a kapui. Legalábbis 6 megmaradt. Legeredményesebb ütőseik ezúttal egyébként Imám ul-Hak (78) és Mohammad Rizván (63) voltak. A félidő elején, az 5. játszma után egyébként egy bosszantó szünet állt be: 18:20 után nem sokkal elromlott ugyanis az egyik reflektoroszlop, és vagy 20 percig állt emiatt a játék. A nézőseregben hiába kezdtek sokan telefonjaikkal világítani, ez valahogyan nem volt elég :)


Alapból nem látható kép
×