Történelmet írtak a Srí Lanka-i nők Anglia ellen

2023. szeptember 7. – Szerző: Krikettgalaxis

Nem csak első NH20-as győzelmét, de mindjárt első sorozatgyőzelmét is megszerezte a Srí Lanka-i női válogatott az angolok ellen, ráadásul idegenben. A vendégek hőse Csamari Atapattu volt.

Srí Lanka-i zászló (illusztráció)Srí Lanka-i zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Igaz, hogy egynapos krikettben a 17 egymás elleni mérkőzésükből egyet már meg tudtak nyerni a Srí Lanka-iak, de az egyrészt már több mint 10 éve volt, másrészt NH20-ban eddig még mindig az angolok nyertek. De ez most, a napokban rendezett sorozat alkalmával megszakadt: azt ugyanis az ázsiaiak nyerték 1–2 arányban.

Az első meccset még a hazaiak húzták be, méghozzá főként Danni Wyattnak és Alice Capsey-nek köszönhetően, akik mindketten nagyjából 50 pontot gyűjtöttek (előbbi kicsit kevesebbet, utóbbi kicsit többet), így magas, 187-es célt tudtak felállítani. A kergetésbe beleszólt az eső, mindössze 6 játszmára volt idő, de ezt a 6 játszmát elég szépen kihasználták a vendégek: Nilaksi da Szilvá például 8-ból 18-at szerzett, de azért annyira jók mégsem voltak, hogy a győzelem is meglett volna: a 68-as céltól 13 futással így is elmaradtak.

A fordulatot a második mérkőzés hozta meg. Megint az angolok kezdtek ütéssel, de a dobók most sorra tizedelték őket: senki sem tudott még csak 15 pontig sem eljutni, az egy szem 8. rendű Charlotte Dean kivételével, aki 34-et szerzett, de azt sem túl gyorsan. A dobók közül mindenki szerzett kaput, köztük a bevezetőben már említett Atapattu is. A kergetésben is ő volt a legjobb, hiszen igen gyorsan, 31 dobásból gyűjtött be 55 futást, így az alacsony, 105-ös célt kevesebb mint 14 játszma alatt el tudták érni. Nagy volt az ünneplés a vendégeknél: ez volt első NH20-as győzelmük Anglia ellen!

De itt még nem álltak meg a Srí Lanka-iak. A harmadik találkozót is hasonlóan hozták le, mind a másodikat: most is majdnem minden dobójuk eredményes volt (Atapattu 3-szor is), az angoloknál most sem emelkedett ki senki a mezőnyből (a legmagasabb egyéni pontszámuk 23 volt), a cél pedig ismét alacsonyan maradt, mindössze 117 lett. És a második félidő is hasonlóan alakult: igaz, hogy Atapattu most csak 44 futásig menetelt, de társai is szépen kiegészítették, így 17 játszma alatt meglett nekik a győzelem.

Nem csoda, hogy Atapattut választották meg az egész sorozat legjobbjának: ő gyűjtötte összesítve a legtöbb futást (114) és a legtöbb kaput (5) is!

A két együttes örökmérlege ezek után már nem 100%-osan egyoldalú: jelenleg 10–2-re vezet Anglia.


Alapból nem látható kép
×