CPL: kétszeresen is javított a Knight Riders

2023. szeptember 7. – Szerző: Krikettgalaxis

Épp tegnapi hírünk volt, hogy a Trinbago Knight Riders néhány órán belül kétszer is kikapott. Na most két újabb meccset játszottak (ezúttal a Barbados Royals ellen), és mindkettőt megnyerték.

Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A nők mérkőzésén az eddig veretlen (igaz, eddig még csak hazai pályán szerepelt) Royals látogatott Trinidadra, és bele is szaladtak első vereségükbe – igaz, nekik már mindegy volt, mert úgyis bejutottak a döntőbe. A Trinbago ütősei szép kiegyenlített eredménylapot hoztak össze: az első 4 rendű ütős közül mindenki legalább 28 pontot szerzett, de például 50-ese senkinek sem volt. (Bár Deandra Dottin közel járt hozzá a maga 47-jével.) A második félidő nem indult rosszul a rózsaszín Royals számára, ugyanis két nyitó ütősük, Hayley Matthews és Gaby Lewis együtt 68 pontot gyűjtött, és Matthews kiesése után Lewis még tovább menetelt egészen 62-ig, de az alacsonyabb rendű ütősök mind lebőgtek, és alig kaszáltak be 1-2 futásocskát. Így a végére a csapat 13 futással alulmaradt.

A férfiaknál sokkal több futást láthattunk, elsősorban az itt is elsőként ütő hazaiak jóvoltából. Közülük pedig elsősorban Nicholas Pooran jóvoltából, aki 5 négyest és kétszer annyi (!) hatost zúdított ki a pályáról, aminek köszönhetően már a torna harmadik százasát szerezte meg. (Érdekesség, hogy az idény egy másik százasa éppen azon a meccsen történt meg, amikor ugyanez a két csapat találkozott körülbelül egy héttel ezelőtt.) Főként a félidő vége felé gyorsult be a csapat, amikor volt olyan időszak (a 16–17. játszmában), amikor 10 egymás utáni dobásból 40 futás született. A cél így igen magasra sikeredett: 209-re, azt viszont nem mondhatjuk, hogy a kergetés során az ellenfél a nyomukban sem lett volna. Sőt, elsősorban Kyle Mayers jóvoltából, aki 45 dobásból 70 futást szedett össze, egész sokáig még úgy is érezhették a vendégek, hogy valós esélyük van a győzelemre. De a 16. játszmától kezdve (amikor időarányosan még majdnem ugyanúgy álltak, mint a Trinbago) közel sem tudták hozni azt a játékot, amit a hazaiak tudtak az első félidő ezen időszakában, így végül elég komoly különbséggel, 42 futással lemaradtak. A Trinbago ezzel a győzelmével a második helyre jött föl, a Royals maradt a negyedik, de már két meccsel többet játszottak, mint a mögöttük leselkedő, ugrásra kész Tallawahs!


Alapból nem látható kép
×