Hibátlanul végeztek a hazaiak a korfui női minitornán

2023. szeptember 9. – Szerző: Krikettgalaxis

Míg Görögországot nyáron történelmi méretű erdőtüzek sújtották, addig a napokban történelmi méretű árvizek. Szerencsére utóbbiban Kérkira, azaz Korfu szigete nem nagyon volt érintett, ezért ezt a kis négycsapatos női krikett-tornát meg tudták rendezni a napokban. (Bár azért mérkőzést halasztani itt is kellett.)

Kis kolostorszigetek Korfu partjainál (illusztráció)Kis kolostorszigetek Korfu partjainál (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Ezt az NH20-as tornát négy csapat részvételével játszották: a házigazda görögökön kívül ott volt még Románia, Szerbia és a története első női NH20-as meccseit itt és most játszó Luxemburg.

Az erőviszonyok azonban eléggé kiegyenlítetlenek voltak. Görögország kimagaslott a mezőnyből, míg Szerbia lefelé lógott ki. Egyedül Luxemburg és Románia volt az a két csapat, amely valós értelemben is versenghetett egymással: náluk a csoportkörben luxemburgi győzelem született, ám az elődöntőkben újra összekerültek, és ott már a románok bizonyultak jobbnak. Így aztán végül a mai napon Görögország–Románia döntőt rendeztek, de amint az előbb írtuk is, a görögök jóval ellenfelük fölé nőttek, és könnyedén nyerték a tornát.

Érdekesség, hogy pont azon a napon, amikor fociban mi, magyarok egy Eb-selejtezőn legyőztük a szerbeket, akkor játszották ezen a tornán a szerbek a görögök elleni csoportmeccsüket: itt pedig akkora megsemmisítő vereséget szenvedtek, amit a világon máshol alig-alig lehet látni: déli szomszédaink 11 futást szereztek az első félidőben, amit aztán a görögök 7 dobásból, kapuvesztés nélkül lekergettek.

A tornán összességében mind az ütősök, mind a dobók közül volt egy-egy kiemelkedő: míg a romániai Rebecca Blake 291 futással végzett az ütősranglista élén, addig a második helyezett neve mellett mindössze 89 pont állt, a dobóknál pedig a görög María Szirióti 9 kapujával bőven megelőzte az 5-tel álló második helyezettet.


Alapból nem látható kép
×