Jack Leach kénytelen lesz kihagyni a Hamvakat

2023. június 5. – Szerző: Krikettgalaxis

Az angol balkezes pörgető dobó deréktáji fáradásos törést szenvedett, így kikerült a Hamvak első két mérkőzésére szóló, nemrég bejelentett 16-fős keretből.

Jack Leach 2021-benJack Leach 2021-ben

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Leachen már a tegnapelőtt befejeződött, írek elleni teszten is mutatkoztak a sérülés tünetei, az azt követő vizsgálatok pedig kimutatták a fáradásos törést.

Amióta Stokes az angol kapitány, Leach mindig ott volt a tesztcsapatban, és valamivel támadóbb hozzáállású feladattal lett megbízva, mint korábban. 13 ilyen teszt alatt 45 kaput szerzett, köztük tavaly szeptemberben, Új-Zéland ellen egy tizes zsákmányt is. Az idei megyebajnokságban ráadásul ő az egyetlen angol válogatott pörgető, aki legalább 10 kapuig jutott.

Hogy ki fogja helyettesíteni most a csapatban, arról még nem döntöttek, de a lehetséges opciók között szerepel Will Jacks, Liam Livingstone, Rehan Ahmed, Dom Bess és Liam Dawson, akik közül egyébként csak az utóbbi dob bal kézzel.

Az angolokat egyébként több sérülés is sújtja. Jofra Archer könyöke még nem jött rendbe, és ki kellett hagynia az írek elleni tesztet James Andersonnak és Ollie Robinsonnak is, igaz, Robinson kisebb sérülése a Hamvakra már nem lesz akadály. Rajtuk kívül Jamie Overton is lábadozik még egy Leachéhez hasonló sérülésből.


Alapból nem látható kép
×