CPL: már nem marad teljes szégyenben a Saint Kitts

2023. szeptember 9. – Szerző: Krikettgalaxis

Kilencedik meccsükön (a 10-ből) végre megszerezték első győzelmüket a Saint Kitts-i patrióták: az áldozat az a Saint Lucia Kings volt, akik most bosszankodhatnak, mert egy győzelemmel óriásit léphettek volna a biztos rájátszás irányába.

Saint Kitts-i tájkép (az Északi-Fregatt-öböl) (illusztráció)Saint Kitts-i tájkép (az Északi-Fregatt-öböl) (illusztráció)

A kép szerzője: David Stanley (Flickr), licenc: CC BY 2.0

Ismét volt egy kis szünet a CPL-ben, de most nem költözött a torna másik szigetre, mint a korábbi szünetek alkalmával: csak Trinidadon belül váltottak stadiont. Ezt és a következő néhány összecsapást már a taroubai Brian Lara stadionban rendezték.

A Kings legutóbb egy nagy győzelmet aratott (a Royals fölött), és úgy gondolták: a győztes csapaton nem szabad változtatni. A Patriots viszont kettőt is cserélt legutóbbi fellépéséhez képest: Yannic Cariah és Johann Layne kimaradt, viszont visszatért a kapitány, Evin Lewis, valamint bekerült még rajta kívül a fiatal dobó, Ashmead Nedd is.

És Nedd igen jól is kezdett: az első játszmában csak 4 pontot engedélyezett, a másodikban pedig először csak egy mezőnybeli elejtés miatt nem ejtette ki a veszélyes ütőst, Colin Munrót – de néhány dobással később már sikerült, ami az imént nem. Sőt, a 4. játszmában Oshane Thomas dobott egy szűzt, az ötödikben pedig újabb Nedd-kaput láthattunk és még egy kifutást is, szóval a Saint Kitts-iek igazán jól álltak az erőfölény végére: 35/3-mal. A Saint Lucia ezek után kapaszkodott még egy kicsit Johnson Charles 42, illetve Shadrack Descarte 43 pontjával, de a félidő végére még a 150 sem lett meg nekik összesen. Egy apró érdekesség történt egyébként a 14. játszmában: a bírók elszámoltak valamit, és egy 7. dobást is engedtek volna, de aztán (valahonnan kívülről) kaphattak egy jelzést vagy valami üzenetet, és aztán mégis jelezték a játszma végét 6 dobás után.

Úgy tűnt, ha a Patriots megnyeri a meccset, jó eséllyel Ashmead Nedd lesz a mérkőzés legjobbja, hiszen 3,5-ös gazdálkodással dobott és több magas rendű ütőst is kiejtett. De a második félidőben jött Andre Fletcher, és tett róla, hogy ne Neddet válasszák meg a legjobbnak: 64 dobással szembenézve 93 pontot ütött, így társai hiába gyengélkedtek most is, végül neki köszönhetően az utolsó előtti dobással megnyerték az összecsapást! Egyébként ezt az utolsó előtti dobást is Fletchernek dobták, aki hatost szerzett belőle.


Alapból nem látható kép
×