Most pedig felemás volt a Trinidad napja a CPL-ben

2023. szeptember 10. – Szerző: Krikettgalaxis

Azért kezdtük így a címet, hogy most pedig, mert az előző két CPL-hírünk, ami a Trinbagóval volt kapcsolatos, arról szólt, hogy először kétszer kikaptak, másodjára pedig kétszer nyertek. Namármost újra dupla napjuk volt: ezúttal a nőknél vesztettek, de a férfiaknál övék lett a diadal két különböző ellenfél ellen.

Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A nőknél amolyan virtuális elődöntőre került sor: a Barbados Royals ugyanis már régóta tudvalevő volt, hogy döntős, a másik két csapat pedig azonos pontszámmal állt, és pont egymás ellen játszottak az utolsó csoportkörbeli találkozón. Így egyértelmű volt: aki ott nyer, az jut be a döntőbe. Márpedig ez könnyedén a guyanai amazonoknak sikerült: miután végigdobták úgy az első félidőt, hogy a Trinidadnál csak két játékos jutott el kétszámjegyű pontig, de ők is csak 13-ig és 25-ig, már nem volt nehéz dolguk, a cél ugyanis mindössze 73 lett: ezt a torna eddigi legjobb játékosának, Sophie Devine-nek a vezérletével kevesebb mint 8 játszma alatt lekergették. A tavalyi bajnok tehát idén még csak a döntőbe sem jutott be, vagyis ma este új bajnokot avatunk!

A férfiaknál viszont mostanában egyre jobb formába került a Knight Riders, ráadásul azt a Jamaica Tallawahst fogadták, akik meg éppen kiestek a jó formájukból, és utolsó három összecsapásukat elvesztették. Ma pedig ha nem lett volna a vendégeknél egy Imád Vaszím, nagyon nagy bajba kerültek volna: a többi ütős ugyanis alig gyűjtögette a pontokat, talán csak a 29-ig eljutó Jermaine Blackwood mutatott még föl valamit, de ő is csigalassú volt, ezt az eredményét ugyanis 35 dobásól érte el. Vaszím viszont ennél kettővel kevesebb labdából több mint kétszer annyi, azaz 62 futást kaszált be, nem utolsó sorban 6 négyesének és 3 hatosának köszönhetően. A Tallawahs végül 154 ponttal zárt, ez pedig nem sok gondot okozott a hazaiaknak: főleg azért nem, mert Martin Guptill és a talán élete legjobb heteit, hónapjait megélő Nicholas Pooran is szerzett egy-egy ötvenest, de például Andre Russell hozzájárulása is igen hasznos volt: ő ugyanis 12 dobás közül hármat is hat pontért ütött ki a pályáról. A Trinidad ezzel a győzelmével 11 pontra jött föl és átvette a vezetést a tabellán, míg a Jamaica egyre nagyobb bajban van, ugyanis jelenleg az ötödik, és csak az első négy jut tovább!


Alapból nem látható kép
×