CPL: élvezetes előjáték a női csúcsponthoz

2023. szeptember 10. – Szerző: Krikettgalaxis

Eddig szándékos volt, hogy többször is azonos párosításokat játszottak egymás után a női és a férfi CPL-ben, de most teljesen véletlenül alakult úgy, hogy pár órával a női döntő előtt a férfiaknál is ugyanaz a két együttes: az Amazon Warriors és a Royals találkozott. Az igen izgalmas meccsen előbbiek nyertek, így már biztosan bejutottak a rájátszásba.

A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)

A kép szerzője: Bill Cameron (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Bár a meccs előtt a két csapatot csak két pont választotta el egymástól, de ne feledjük: a guyanaiak még csak 5-öt játszottak eddig (vagyis 4-et, meg egy eremény nélkülit), és úgy volt 9 pontjuk, míg a Barbadosnak 8 meccsből volt 7, és az NFA-juk is botrányosan gyenge. Így a papírforma a GAW győzelmét (és egyúttal veretlenségük megőrzését) jósolta. Végül így is lett, de nem olyan könnyedén.

A Guyana az ütést választotta, és mindjárt okoztak egy nagy meglepetést is: egyik nyitó ütősükként Gudakesh Motie-t, a dobót küldték be! Bár Moite ütött egy 6-ost a 2. játszma elején, de összességében ez a húzás nem vált be, mert utána rögtön ki is esett. Nem úgy a másik nyitó, Szaím Ajúb és a következőként bejövő ütős, Shai Hope, akik mindketten 50-est szereztek, és párjuk csak a 12. játszmában bomlott fel Ajúb kiesésével, amikor a csapat már 100 pont fölött járt. Az utolsó játszmákra megint felpörögtek az események: egyrészt azért, mert a dobó csapat túllépte az időkeretét, ezért egy-egy mezőnyjátékost kötelesek voltak beljebb hozni a pálya belsőbb részeire, sőt, mivel a 20. játszmára is időelmaradásban voltak, megtörtént a CPL történetének második kiállítása: egy játékost teljesen le kellett hozniuk a pályáról az utolsó játszma idejére! A döntés Rahkeem Cornwallra esett – talán mert testalkata miatt amúgy is ő a leglassabban futó ember a csapatban. A másik dolog, amiért azt írtuk, hogy felpörögtek az események, az az volt, hogy a 19. játszmában Carlos Brathwaite három, majd a 20-adikban Jason Holder két kaput gyűjtött be.

A második félidőben a kergetés körülbelül ugyanazzal a sebességgel zajlott, mint az első félidőben a pontgyűjtés, így folyamatosan kiegyenlítettnek lehetett érezni a játékot, soha nem volt az embernek az az érzése, hogy már eldőlt a meccs. Talán csak egyetlen időpillanatban: a 19. játszma végén, ugyanis ekkor már csak 6 futás hiányzott a Royalsnak a győzelemhez! Alig akadhatott ember a stadionban vagy a tévénézők között, aki ekkor a Guayana győzelmét jósolta volna... A 20. játszmára azonban odaállt dobni Motie, és egy pöttyös labda és egy TÉM után előbb kiejtette Brathwaite-t, majd egy szimpla és egy újabb pöttyös következett... vagyis 5 dobásból mindössze kettőt tudtak eddig begyűjteni a kergetők. Az utolsóból tehát muszáj lett volna határt ütniük – ehelyett Motie újabb kaput szerzett, ezzel pedig hihetetlen győzelmet szerzett csapatának!

Ezzel az is eldőlt, hogy az amazónaiai harcosok már biztos résztvevői lesznek a rájátszásnak, de az is, hogy a Trinbagót sem előzheti már le olyan sok csapat, hogy ne jutnának tovább ők is. A Royals ugyan jelenleg továbbjutó helyen áll, de már csak egy meccsük van hátra, míg a körülöttük állóknak kettő vagy három.


Alapból nem látható kép
×