Hayley Matthews szinte egy személyben nyerte meg a női CPL-döntőt a Barbadosnak

2023. szeptember 11. – Szerző: Krikettgalaxis

Az eredményben kis különbség látszott csak (8 futás), de a Royals és az Amazon Warriors között mégis egy nagy különbség volt: az előbbiben ott volt Hayley Matthews, míg utóbbiban ma nem volt hasonlóan eredményes játékos.

Hayley Matthews 2014-ben (illusztráció)Hayley Matthews 2014-ben (illusztráció)

A kép szerzője: Naparazzi (Flickr), licenc: CC BY-SA 2.0

Azt tudni lehetett, hogy idén biztosan új bajnokot avatnak a női CPL-ben, hiszen ez volt még csak a második idény, és az elsőben győztes Trinidad és Tobago ezúttal nem jutott döntőbe.

A mostani döntőt akár két kiváló játékos egymás elleni csatájaként is felfoghattuk: a Royals csapatából ugyanis kiemelkedett Hayley Matthews, a Guyanáéból pedig Sophie Devine. És úgy tűnik, valóban az döntött, hogy kettejük közül kinek sikerült jobban a mérkőzés: Matthews ugyanis 82 futást és 2 kaput szerzett, míg Devine ezúttal csak 22+0-ig jutott ugyanezeket az adatokat tekintve.

Azért is emeljük ki ennyire Matthews szerepét, mert csapattársai sokkal-sokkal kevesebbet tettek hozzá az eredményhez, mint ő. Ha csak a pontszámokat nézzük, akkor a Barbados első félidei 169 pontjának majdnem a felét ő egymaga gyűjtötte, sőt, ha az extrákat nem számítjuk, akkor pont a felét. Rajta kívül Gaby Lewis és Rashada Williams gyűjtött 20-nál több futást, de az összes többi ütősük, aki pályára lépett, legfeljebb 10-et. A Guyana legsikeresebb dobója Shabnim Ismail volt: az első négy legmagasabb rendű ütős mind az ő áldozatává vált.

A második félidőben az amazonok ütőjátéka valamivel kiegyenlítettebb volt: náluk négyen érték el a 20 pontot, de az 50-et senki sem. A Barbadosnál is volt egy dobó, aki meg sem állt 4 kapuig: Amanda-Jade Wellington – igaz, ebből három legalább 6-odik rendű ütős volt. De az is igaz, hogy az ő teljesítményén is sok múlt: a 18. játszma után még 23 futás hiányzott a guyanaiaknak a győzelemhez és még 6 kapujuk állt, de a 19-edikben jött Wellington, és azt a bizonyos 3 alsóbb rendű ütőst most ejtette ki egy játszmában belül, úgy, hogy közben csak két szimplát tudtak begyűjteni, ezzel pedig lényegében el is dőlt a meccs.

Elmondhatjuk tehát, hogy mindkét együttes egy-egy hellyel előrébb lépett tavalyi eredményéhez képest: a Royals a 2. hely után lett bajnok, a Guyana pedig a tavalyi harmadik hellyel szemben most a másodikra futott be. Sophie Devine egyébként azzal vigasztalódhatott, hogy őt választották meg a torna legjobb játékosává: nem csoda, mert a korábbi meccseken olyan jó volt, hogy csak úgy mellékesen szerzett 5 kapuja mellett összességében az övé lett a legtöbb futás: 253.


Alapból nem látható kép
×