Pakisztán sajnálhatja, hogy nem jött több eső

2023. szeptember 11. – Szerző: Krikettgalaxis

A pótnapon sikerült befejezni a tegnap elkezdett szuperrangadót, de a pakisztániak azt mondhatják: bárcsak ne sikerült volna! Merthogy India közös történelmük legnagyobb vereségét mérte rájuk – igaz, Pakisztán csak 9 ütőssel játszott, mert ketten is megsérültek.

A Cshatrapati Sivádzsí pályaudvar 19. századi, különleges épülete Mumbaiban (illusztráció)A Cshatrapati Sivádzsí pályaudvar 19. századi, különleges épülete Mumbaiban (illusztráció)

A kép szerzője: Anoop Ravi (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Amint arról tegnap már beszámoltunk, eső miatt félbe kellett szakítani a Pakisztán–India meccset az Ázsia-kupán, méghozzá az első félidő 25. játszmájában, India 147/2-es állásánál. Bár a mai kezdés előtt is volt valamennyi csapadék, végül a teljes mérkőzést le lehetett játszani. De már ekkor tudni lehetett egy csapásról, ami lesújtott a pakisztániakra: Hárisz Rouf húzódást szenvedett az oldalában, ezért ma nem tud dobni, és később azt is láthattuk, hogy ütni sem jött be. Bár úgy tudni, nem súlyos a sérülés, de mint Morné Morkel, a csapat dobóedzője elmondta: a közelgő világbajnokságra tekintettel inkább nem kockáztattak azzal, hogy pályára küldik.

A sáv két végén Virát Kohlí és Kannaur Lokes Ráhul tevékenykedett, amikor elkezdődött a mai nap – aztán akkor is, amikor folytatódott, aztán akkor is, amikor befejeződött a félidő! Folyamatosan próbálkoztak mindenfélével a dobók, de egyikükkel sem bírtak, a két ütős pedig csak gyűjtötte és gyűjtötte a futásokat, ráadásul nem is lassan: 100 fölötti aránnyal mindketten! Amikor mindketten elérték az 50-est, már kialakult egy ritka statisztikai érdekesség: India több mint 1000 férfi ENN-jéből ez volt mindössze a 4. alkalom, amikor az első négy rendű ütőseik mind 50-est tudtak szerezni! A csapat már a 45. játszma végére elérte a 300 futást, aztán hamarosan Ráhul, 3 dobással később pedig Kohlí is megszerezte a maga százasát is. Végül előbbi 111, utóbbi pedig 122 ponttal zárt, amivel néhány újabb rekord dőlt meg vagy mérföldkő érkezett el. Egyrészt az Ázsia-kupák történetében ez lett India legeredményesebb társulása, másrészt Kohlí lett a világon az 5. játékos, aki elérte a 13 000 ENN-futást. Ráadásul ha azt tekintjük, hogy ENN-ben egy adott pályán valaki hányszor szerzett százast sorban egymás után, akkor Kohlí itt is beállított egy világcsúcsot: eddig csak a dél-afrikai Hashim Amlának sikerült egy négyes sorozat a centurioni pályán, de most Kohlí is elérte sorban a negyedik százasát itt, a Prémadásza stadionban.

Pakisztán tehát ma nem szerzett újabb kaput, sőt, a 49. játszmában még Naszím Sáh is megsérült dobás közben, így a második félidőre csak 9 ütőssel tudtak kiállni. De valljuk be: a vereség nem ezen múlt, hiszen a hiányzók mégiscsak dobók voltak, a vérbeli ütősök pedig igen vérszegény játékot mutattak be. Olyannyira, hogy Fáhar Zamán 27 pontja lett a legtöbb az egész csapatból... A pakisztániak végül nyolc lehetséges kapujukat mindössze 32 játszma alatt, 128 futást elérve vesztették el, így Indiával közös történetük 134 ENN-meccséből messze a legnagyobb vereséget szenvedték el. Még az eső sem tudta őket megmenteni, pedig próbálkozott: a második félidő 11. játszmájának végén, 20 óra után pár perccel eleredt, de valamivel több mint egy óra szünet után lehetett folytatni a játékot.

India tehát meggyőző játékkal nyerte első szupernégyesbeli meccsét, így a Pakisztán és Srí Lanka közti meccs lehet a csoportdöntő. Holnap viszont Srí Lanka Indiával játszik, tehát India emiatt a pótnap miatt három egymást követő napon fog pályára lépni. Már-már tesztszint!


Alapból nem látható kép
×