Az USA jutott tovább a női vb-selejtezőből

2023. szeptember 12. – Szerző: Krikettgalaxis

Véget értek az amerikai földrész csapatai számára rendezett selejtezők a 2024-es női Húsz20-as világbajnokságra: az első helyen az Amerikai Egyesült Államok végzett, akik így készülhetnek a tízcsapatos világszintű selejtezőre.

A Kapitólium, a washingtoni törvényhozás székhelye (illusztráció)A Kapitólium, a washingtoni törvényhozás székhelye (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A négycsapatos tornát teljes egészében a Los Angeles Van Nuys nevű részében található Woodley kriettpályán rendezték: ezen a helyszínen ezek voltak az első nemzetközi meccsek, amit valaha is játszottak. Szeptember 4-től 11-ig két szünnap kivételével minden nap két találkozót rendeztek: a csoportkörben minden csapat mindegyikkel kétszer találkozott. A csoportkör után folytatás (például döntő) nem volt, hanem aki a csoportot megnyerte, az jutott tovább a selejtező később rendezendő világszintű fordulójába. Ez pedig a házigazda csapat lett.

A második helyen Kanada, a harmadikon Brazília, a negyediken pedig Argentína végzett. Ez pedig olyan erősorrendet jelentett, ami egyetlen mérkőzésen sem borult fel: a tabellán végül előrébb végző csapat minden egyes alkalommal legyőzte a hátrébb végzettet, egyetlen meglepetés sem született.

A torna legjobb játékosának a kanadai Amarpal Kaurt választották, aki egyrészt holtversenyben a legtöbb kaput szerezte a tornán (15-öt), másrészt emellett még 95 futást is begyűjtött. Rajta kívül még egy kanadai játékos volt, akinek a neve bekerül legalább az ország sporttörténeti krónikáiba: ez pedig a mindössze 16 éves Mannat Hundal, aki az első Brazília elleni összecsapáson megszerezte a kanadai női krikett történetének első nemzetközi mesterhármasát. Egyébként ez a mesterhármasoknak az a ritkábban látható fajtája volt, amikor a három kapu nem egy játszmán belül esett: először ugyanis a 12.6-os dobásból ejtett ki egy ütőst, majd amikor a 15. játszmában visszatért, akkor annak első két dobásából két másikat.


Alapból nem látható kép
×