Idén már 7 mérkőzésből fog állni a női CPL

2023. június 5. – Szerző: Krikettgalaxis

A karibi női bajnokság tavaly még csak 4 meccses volt, idén már majdnem kétszer annyi. A csapatok száma viszont még mindig csak 3 lesz.

Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)Trinidad és Tobagó-i tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A női krikett robbanásszerű terjedésének éveit éljük, ez nem kétséges. Idén indult el a valaha volt legjelentősebb női Húsz20-as bajnokság, az indiai WPL, ősszel Pakisztánban is várhatóan indul egy, de még őket is megelőzte (persze Ausztráliáról nem is beszélve) a Karib-térség, ahol a CPL női változata már 2022-ben is megrendezésre került.

Tavaly a Guyana Amazon Warriors, a Trinbago Knight Riders és a Barbados Royals versengett egymással, de mindössze egy három mérkőzésből álló csoportkört és egy döntőt játszottak egymással. Idén a csoportkör megduplázódik, és mindenki mindenkivel már kétszer fog játszani, ami 6 meccset jelent. Így a döntővel együtt 7 összecsapásra kerül majd sor.

Tavaly az egész torna St. Kittsben volt, idén viszont Barbadosban és Trinidadon lesz, utóbbi a döntőt rendezi majd.

Jelentős kellemetlenség volt tavaly, hogy a torna egybeesett az angliai női The Hundred időpontjával, például a két sorozat döntője között csak egy nap különbség volt, így azok a játékosok, akiket mindkettőhöz szerződés fűzött, csak az egyikben tudtak megjelenni. Most viszont augusztus 30. és szeptember 10. között lesz ez a CPL, míg a Hundred véget ér augusztus 27-én.


Alapból nem látható kép
×