Megállíthatatlan a GAW, kezdhet aggódni a Tallawahs

2023. szeptember 14. – Szerző: Krikettgalaxis

Hetedik mérkőzésén is veretlen maradt a CPL-ben a Guyana Amazon Warriors, a bajnoki címvédő Jamaica Tallawahs viszont folytatta rossz szereplését, és meccsről meccsre egyre komolyabb bajba kerül.

A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)

A kép szerzője: Bill Cameron (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Elkezdődött a Caribbean Premier League idei szezonjának utolsó szakasza: a hátralevő 6 csoportmeccset, utána pedig a rájátszást is Guyanában, a providence-i stadionban rendezik majd. A pálya itt pár méterrel nagyobb, mint a legutóbbi helyszínen, így a határütések valamivel nehezebbek lesznek – néhány ponttal talán kevesebbet fognak szerezni a csapatok átlagosan. A most hazai csapattá váló Amazon Warriors eddig kitűnően szerepelt – csupa idegenbeli mérkőzést játszva, a vendég Jamaica pedig jól kezdett a bajnokság elején, de aztán sorozatban négy meccset elveszített.

Az esetleges késői harmat miatt a dobást választó Guyanánál a nyitó rendben történt egy változás: Junior Sinclair helyett egy újonc, Matthew Nandu lépett pályára. A Jamaica többet is cserélt, ráadásul az egyiket kényszerűségből, hiszen Mohammad Ámir megbetegedett.

Az erőfölény jól sikerült a vendégeknek, mert csak Alex Halest veszítették el, de főként Brandon Kingnek köszönhetően 55 pontot gyűjtöttek. A 8. játszma végén már 73/1-en álltak, de utána két játszma alatt mindössze 8 futást szereztek és két kaput vesztettek, köztük a már egyéni 50-est is elért Kingét, sőt, a 12–17 játszmák során egyetlen határt sem ütöttek. A haláljátszmákban még egy kicsit gyorsítottak, de így is csak 152-ig tudtak eljutni a végére.

A kergetés aztán simábban ment talán még a vártnál is. Szaím Ajúb folyamatosan ütötte a határokat, de az újonc Nandu sem volt rossz, és egészen a 13. játszmáig bent tudott maradni a pályán – igaz, ütési aránya lehetett volna magasabb is. De Ajúb azután is tartotta magát, hogy nyitó társát elvesztette, és egészen 85 futásig menetelt: ebben pedig 5–5 négyes és hatos is benne volt. Ezzel egyébként sorozatban harmadik ötvenesét is megszerezte. Amikor a 17. játszmában búcsúzott, már csak 12 futás hiányzott a győzelemhez a Guyanának, azt pedig természetesen könnyedén begyűjtötték, és már a 19. játszma közepén lezárták a meccset.

Ez az eredmény azt jelenti, hogy a GAW és a Trinbago végez a tabella első két helyén, vagyis ők játsszák majd az első elődöntőt, amelynek még a vesztese sem esik ki azonnal, hanem még egy esélyt fog kapni a döntőbe jutásra. A Jamaica történetében először fordult elő, hogy sorozatban 5 vereséget szenvedett, és ez bizony az egész szezonjuk eredményét tönkreteheti: két ponttal ugyanis még mindig le vannak maradva a továbbjutó helyen álló Barbados Royals mögött – igaz, eggyel kevesebbet játszottak, és NFA-juk is jobb.


Alapból nem látható kép
×