CPL: a Saint Lucia bebiztosította a 3. helyét az alapszakaszban

2023. szeptember 15. – Szerző: Krikettgalaxis

Első vereségét szenvedte el a már biztosan az első két hely valamelyikén végző Guyana, míg győzelmével a Saint Lucia is biztos résztvevővé vált a rájátszásban, méghozzá a 3. legjobbként.

A Saint Lucia-i Piton-hegyek (illusztráció)A Saint Lucia-i Piton-hegyek (illusztráció)

A kép szerzője: Rennboot (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Mivel a tegnapi meccs végére megérkező harmat egy kicsit megkönnyítette a kergető csapat dolgát, így nem lett volna csoda, ha a ma a pénzfeldobást megnyerő kapitány a dobást választja. De mégsem így történt: Imran Tahir, a hazai kapitány ütéssel szeretett volna kezdeni – mind mondta, pont azért, hogy kipróbálják magukat dobásban majd az esetleg később nedvesebbé váló körülmények között is. De hát aki már biztosan ott van a két első hely valamelyikén, még ezt is megengedheti magának. Természetesen a vesztes kapitány elégedett volt azzal, hogy nekik a dobás került előre. A hazaiak összeállításában nem történt változás, míg a Saint Luciánál bekerült a csapatba Bhánuka Rádzsapaksa és McKenny Clarke.

Elkezdődött az első félidő, de a Warriorstól nem azt az ütőjátékot láttuk, amit mostanában megszoktunk és amit a sok hazai szurkoló el is várt volna. Matthew Nandu számos nullásat produkált és hamar ki is futották, de a múltkori hős, Szaím Ajúb is igen lassan haladt. Az erőfölényben elért 35 pont a legkevesebb volt, amit a Guyana ebben az idényben az első hat játszma alatt bármikor is összeszedett. De nem csak az erőfölény, hanem egészen a 11. játszmáig tartó időszak ilyen lassú csordogálással telt, hogy aztán végre hirtelen begyorsítsanak. Elsősorban Ázam Hán, aki végül 25 dobásból 40 pontig ért el, de az utána következő játékosok is ütöttek egy-egy hatost, sőt, Keemo Paul a 19. játszmában kettőt is egymás után. Mindez végül ha nem is kiváló, de védhetőnek tűnő 167 futásig emelte az Amazon Warriorst a félidő végére.

A második félidőben a Kings hasonlóan lassan kezdett (a harmadik játszma például majdnem szűz lett, csak egy széles extra rondított bele), de ők hamarabb kezdték a begyorsítást, és ez nagyon sokat számított. Bár az egyik nyitó, Johnson Charles igen hamar kiesett, de utána a 2. és 3. rendű ütős, Colin Munro és Rádzsapaksa meg igen sokáig bent volt együtt: 82 dobással néztek szembe, mialatt 132 futást kaszáltak be. Különösen Rádzsapaksa volt elemében, aki 86-tal zárt 49 labdából (közte 9 négyessel és 5 hatossal), igaz, még a 7. játszmában egyszer majdnem elkapták, csak Dwaine Pretorius elejtette a labdát. Amikor a 15. játszmában valóban kiesett, már késő volt: ekkor már kevesebb mint 1 pont kellett a csapatnak dobásonként – amit nem meglepő módon könnyedén teljesítettek is, méghozzá már a 18. játszma közepére.

A vesztes Guyana így is maradt a tabella élén, míg a Kings följött 10 pontra, ahonnan azonban már sem előzni nem tud, sem őt nem tudják megelőzni, így biztosan az alapszakasz harmadik helyén végez.


Alapból nem látható kép
×