Szombaton indul a Közép-Európa-Kupa, Magyarország is ott lesz

2023. június 6. (utolsó módosítás: 2023. június 8. 09:02) – Szerző: Krikettgalaxis

Csökkentett létszámmal rendezik meg a 2023-as Közép-Európa-Kupát Csehországban: valójában nem is igazi kupa lesz, csak egy hárommeccses sorozat a házigazdák és Magyarország között.

Piros-fehér-zöld (illusztráció)Piros-fehér-zöld (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A Közép-Európa-Kupa története 2014-ig nyúlik vissza, azóta majdnem minden évben megrendezték. 2021-től kezdve a torna mérkőzései hivatalosan is NH20-as meccsnek számítanak.

Most először lesz azonban ilyen kicsi ez a kupa: mindössze a házigazda Csehország és a vendég Magyarország küzd meg egymással, méghozzá háromszor egymás után. Június 10-én, szombaton egy, míg 11-én, vasárnap kettő összecsapásra kerül sor. Mindegyiket a Prága Vinoř nevű városrészében található pályán tartják. A magyar válogatott kapitánya várhatóan Ahuja Abhijeet lesz.

Amúgy az változó, hogy melyik országok szerepelnek ezen a kupán: Magyarország eddig például még csak a 2019-es tornán vett részt, ahol négy csapat közül a második lett.

A kupától függetlenül a cseh–magyar NH20-as örökmérlegben egyébként a csehek vezetnek 2–1-re, annak ellenére, hogy válogatottunk története első hivatalos NH20-as meccsét éppen Csehország ellen játszotta 2019-ben, méghozzá legyőzve őket.


Alapból nem látható kép
×