Eldőlt: a Guyana végez a CPL-alapszakasz élén, a Trinbago a második

2023. szeptember 17. – Szerző: Krikettgalaxis

Éppen egymással játszott az a két csapat, amelyikről már tudni lehetett, hogy az első két helyen végeznek, így csak az egymás közti sorrend volt a tét: mivel a Guyana győzött, így ők lettek az elsők, a vesztes Trinidad a második.

A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)

A kép szerzője: Bill Cameron (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Lényegében tehát tét nélkülinek tűnt a mai meccs, de azért volt neki egy külön érdekessége: hiszen a CPL-ben is az a rendszer, hogy a rájátszásban egy külön elődöntőt játszik majd egymással a tabella első két helyezettje, ahol a győztes rögtön a döntőbe jut, a vesztes pedig még egyszer próbálkozhat a második elődöntőben. Így ez a mai találkozó tulajdonképpen az első elődöntő főpróbája volt.

A hazaiaknál (ne feledjük: a mostani teljes szakasz Guyanában zajlik) csak annyi történt, hogy Matthew Nandu helyett visszatért Junior Sinclair, míg a vendégeknél sok csere volt a legutóbbi kezdőcsapathoz képest, többek között a mindig veszélyes Nicholas Pooran sem játszott ma.

A Guyana a dobást választotta, így a vörösök kezdtek ütni. Martin Guptillt nagyon gyorsan elvesztették, de a másik nyitó, Mark Deyal villámgyors 37-tel (amit 20 dobásból ért el) nagy kezdeti lendületet adott a csapatnak, amit a negyedik rendben bejövő Keacy Carty csak tovább fokozott: ő ugyanis 49 labdából szerzett 83 pontot. Az utána következő ütősök viszont mind 10 alatt maradtak, így igen felemásra sikerült a Trinbago játékrésze. Összességében 176 futást gyűjtöttek be, ami ezen a pályán kicsit átlag felettinek mondható. A dobók közül az örökifjú Imran Tahir teljesített a legjobban: 3 kaput szerzett mindössze 3,00-s gazdálkodás mellett, viszont Odean Smith borzasztó pazarló volt: 18 dobásából 50 pontot gyűjtött az ellenfél. A 13. játszmában azonban a Warriors egy harmadik dobójára terelődött a figyelem: Keemo Paulra, aki valamilyen sérülést szenvedett a mezőnyben, így nagy fájdalmak között le kellett vinni őt a pályáról.

És ha ez a sérülés még nem lett volna elég, a másik oldalon meg Guptill combja húzódott meg, így a helyére Pooran legalább helyettesítőként beállt. Sőt, nem is a helyére, mert kapusként kezdett tevékenykedni. A Guyanánál természetesen az a Szaím Ajúb volt az egyik nyitó ütős, aki az egész torna futásranglistáját vezeti, és ma sem okozott csalódást: 24 dobásból 7 határt is elérve 37 pontot gyűjtött. De rajta is túltett Odean Smith (32-ből 44), akin pedig túltett Shai Hope (37-ből 54). Ezek után nem meglepő, hogy a kergetők simán beértek a célba: még 10 dobás maradt is. Ha más nem is, de legalább a lélektani előny ezzel biztosan az övék lett az elődöntő előtt!


Alapból nem látható kép
×