CPL: úgy tűnik, magára talált a címvédő

2023. szeptember 17. – Szerző: Krikettgalaxis

Bár matematikailag nem volt kötelező a Tallawahsnak a győzelem a rájátszásba jutás érdekében, de mégis: ha nem nyertek volna a mai találkozón a Saint Lucia Kings ellen, a Royals az utolsó meccsen kiejthette volna őket. De mivel a Jamaica nyert ma, így szinte 100%, hogy továbbjutnak.

Jamaicai tengerpart (illusztráció)Jamaicai tengerpart (illusztráció)

A kép szerzője: Belarmino Ribeiro (Panoramio), licenc: CC BY 3.0

A Jamaica, a tavalyi bajnok, jónéhány egymást követő vereség után tegnap már bekaszálta a két pontot, és úgy tűnik, visszatértek a győzelem útjára, hiszen ma is nyertek, méghozzá nem is kicsi arányban: 122 futással múlták felül a már biztosan harmadik helyezett Kingst.

Fontos hír, hogy a Tallawahsnál sérülés miatt nem játszhatott ma a kapitány, Brandon King, így helyette ma a tapasztalt pakisztáni mindenes, Imád Vaszím vezette a csapatot. Azt a csapatot, amely eleinte picit bátortalan ütőjátékkal rukkolt elő, de aztán Alex Hales már elég hamar rákapcsolt, és a 3. és a 4. játszmában gyorsan 6 db négyest is beütött. A csapat ütősei úgy tűnik, két részre voltak ma oszthatók: vagy gyorsan és sokáig haladt valaki, vagy lassan és kevés pontig. Hales előbbi csoportba tartozott, sőt, nem csak hogy sokáig haladt, de nagyon sokáig: 119 pontja az egész idei szezon eddigi legjobb eredménye az összes csapat összes ütősét tekintve. A másik, aki jól haladt, Vaszím kapitány volt, aki 24 labdából gyűjtött be 41 pontot, így végül a csapat 201 futással zárt, ami máshol is igen jó eredmény lett volna, de ezen a pályán meg főleg.

A Saint Lucia kergetése azonban dugába dőlt. A jamaicai dobók kiválóan teljesítettek: Vaszím például dobott egy szüzet, míg Mohammad Ámir a két nyitó ütőst ejtette ki, Chris Green pedig négy másikat. Az ütősök közül még Bhánuka Rádzsapaksa próbálkozott visszahozni valamit a Srí Lanka-iak mai napon a világ egy messzi pontján súlyos csorbát szenvedő becsületéből, de ő is csak 22 futásig jutott ma: igaz, ez messze a legtöbb volt a Kings mai teljesítményéből... Végül a kékek 15 játszma alatt mind kiestek, és csak 79 futást tudtak felhalmozni.

A Jamaica így tehát 9 pontra jött föl, amivel megszilárdította a 4. helyét. Ma este a mögöttük álló Barbados Royals még játszik egy meccset, amit ha megnyernek, nekik is 9 pontjuk lesz, de NFA-juk olyan bődületesen rossz, hogy nincs az az isten, hogy meg tudnák előzni valahogy a Tallawahst. Szóval a jamaicaiak lényegében már most elkezdhetik ünnepelni a továbbjutást. Érdekesség, hogy mivel így pont a most találkozó két csapat lesz a 3. és a 4., így ők fogják játszani holnapután (magyar idő szerint egy nappal később) a végselejtezőt. Ha ugyanezt a formájukat hozzák, nem kérdés, ki nyeri...


Alapból nem látható kép
×