Elődöntőben a Jamaica Tallawahs

2023. szeptember 20. – Szerző: Krikettgalaxis

Szűkül a CPL bajnokesélyeseinek köre: már csak hárman maradtak, miután a végselejtezőben a címvédő Jamaica könnyedén verte a Saint Luciát. A kékek így búcsúztak az idei küzdelmektől.

Jamaicai tengerpart (illusztráció)Jamaicai tengerpart (illusztráció)

A kép szerzője: Belarmino Ribeiro (Panoramio), licenc: CC BY 3.0

Elérkezett a 2023-as CPL rájátszása, azon belül is az első mérkőzés, a végselejtező: itt a csoportkör 3. és 4. helyezettje mérkőzött meg egymással. A tét a 2. elődöntőbe való bejutás volt: ott a győztes majd a ma este (magyar idő szerint már holnap) rendezendő 1. elődöntő vesztesével csap össze.

Ahogy mostanában ezen a guyanai pályán megszokhattuk, az esetlegesen később várható harmat miatt a pénzfeldobást megnyerő kapitány (ezúttal Brandon King a Jamaicától) a dobást választotta. Azonban mindjárt az első játszma rosszul kezdődött számukra: három dobás után Mohammad Ámir jobb combja megfájdult (valószínűleg a nekifutás közben húzódott meg), így nem tudta befejezni a játszmát, sőt, utána az egész félidőre már nem tudott visszajönni. Ezek után viszont jobban folytatódtak a dolgok a Tallawahs nézőpontjából: először Colin Munrót búcsúztatták egy futással, aztán ahogy telt az idő, lassacskán, egyenletes tempóban fogyott a többi kapu is: egyedül Roston Chase tartotta magát 36 dobásig, de azalatt is csak 40 pontot tudott begyűjteni. Az erőfölényben egyébként a Kings mindössze 30 futásig jutott, ami az eddigi legalacsonyabb erőfölénybeli pontszámuk lett az idei évben. Az alsóbb renden a játékrész végén aztán Fabien Allen gázolt keresztül, aki összesen négy kapuval zárt, míg a Saint Lucia összesen bőven átlag alatti, 125 futással fejezte be a félidőt. Még sosem volt olyan végselejtező a CPL történetében, amikor egy csapat ennél kevesebbet ért volna el egy első játékrész során, csak 2019-ben volt egy példa, amikor éppen ugyanennyit.

Szóval már a szünetben nem volt arra sok esély, hogy ne a Jamaica jusson tovább, és a továbbjutó kiléte a kergetés elején még biztosabbá vált: a Tallawahs már 2.3 játszma alatt elérte azt a 30-at, amit ellenfelük a teljes erőfölény alatt, és az sem nagyon rengette meg őket, amikor az 5. játszma első két dobásából Matthew Forde kiejtette King kapitányt és Steven Taylort is. A cél felét, 63 pontot már a 6. játszma végére bezsebelték, így ellentétben a Saint Luciával, akik, mint mondtuk, az idei legalacsonyabb erőfölénybeli pontszámukat hozták össze, a Jamaica ezúttal a legmagasabbat. Ezek után már az is belefért, hogy lassítsanak egy kicsit és még elveszítsenek néhány kaput: Raymon Reifer hatosával már a 17.2-es dobásban megnyerték a meccset, és készülhetnek az elődöntőre.


Alapból nem látható kép
×