Nem volt kérdés, hogy a GAW jut be a CPL-döntőjébe

2023. szeptember 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Egy igen egyoldalú elődöntőn diadalmaskodott ma a Guyana a tavalyi bajnok Jamaica fölött a CPL-ben, így a vasárnapi (magyar idő szerint már hétfői) döntőben megismétlődik az első elődöntő az Amazon Warriors és a Knight Riders között.

A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)A guyanai Kaieteur-vízesés (illusztráció)

A kép szerzője: Bill Cameron (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 3.0

Elérkeztünk a második elődöntőhöz: itt már senki sem hibázhat, nincs olyan, mint az első elődöntőben, hogy a vesztes még nem esik ki: aki itt nyer, döntős lesz, aki nem, azzal majd jövőre találkozunk legközelebb. Két igen jó formában levő csapat játszott ma: igaz, hogy a Guyana éppen az első elődöntő veszteseként került ide, de előtte lehengerlő volt, amit mutatott, a Jamaica pedig a torna középső időszakában előforduló gyengélkedésen sikeresen túllépett, és a végére címvédőhöz méltóan belelendült.

Ami az összeállításokat illeti, talán a legfontosabb hír, hogy a vendégeknél (vagyis a Tallawahsnál, hiszen Guyanában vagyunk) visszatért a múltkor apróbb combsérülést szenvedő és még gyomorproblémákkal is küzdő Mohammad Ámir, az egész torna egyik legtakarékosabb dobója.

De takarékosság ide vagy oda, ne feledjük, hogy most Szaím Ajúbbal és Shai Hope-pal kellett szembenéznie, akik a bajnokság messze legeredményesebb ütősei. A 3. játszma elején úgy tűnt, Ámir örülhet, de hiába küldte ki LKE-vel a bíró Hope-ot, a videóbíró kimutatta, hogy beleért az ütővel, így mégis maradhatott a pályán. Így aztán később 40 pontig is el tudott jutni, míg Ajúb 20-szal kiesett. Ez az összesen 60 pont nem rossz ugyan, de őket is messze felülmúlta csapattársuk, Ázam Hán, aki 27 dobásból száguldott el 54 pontig, így végül a csapat 182-vel végzett. Megjegyzendő, hogy a bírók nem csak az imént említett esetben nem voltak a helyzet magaslatán: még két másik ítéletük is volt, amit vissza kellett vonniuk videózás után csak az első félidőben, aztán később a másodikban még egy. De tévedtek ide is, oda is, szóval igazságos volt a helyzet :)

A második félidőre valamiért az előzetesen kapusnak jelölt Ázam Hán helyett Hope állt be a karók mögé, és az egész kergetés során ő kapuskodott. Én nem is rosszul, például mindjárt az első ütőst, Brandon Kinget ő kapta el, és később még volt másik kettő elkapása is. Az 5. játszma pedig egyértelműen Dwayne Pretoriusról szólt, aki két félelmetes ütőst is ekkor ejtett ki: Alex Hales és Shamarh Brooks volt kénytelen elhagyni a pályát. Később a 44 éves veterán dobó, Imran Tahir is remekelt, és 3 kaput gyűjtött be: így aztán a mérkőzés után a teljes idei szezont tekintve 4-es holtverseny van a legtöbb kaput szerző dobók listáján: a már versenyből kiszállt Barbados dobója, Jason Holder mellé ma felzárkózott Mohammad Ámir, Pretorius és Tahir is – mindannyiuknak 16-ja van. A döntőben azonban már csak utóbbi kettő gyarapíthatja ezt a számot. És miért is írtunk ennyit a dobókról? Mert az ütősökről nem nagyon lehetett a második félidőben... egyedül Imád Vaszím 43 futása volt értékelhető teljesítmény, a többiek mind elég gyatrán ütöttek. Vaszím például egymaga 6 határt szerzett, a többiek pedig összesen hármat... Ez aztán bőven megmagyarázza, hogy miért nyert nagy arányban, 81 futással a Warriors. Az eredmény szempontjából apróság, hogy Ámir a múltkori sérülése miatt inkább nem jött ki ütni, de elég nyilvánvaló, hogy ha kijött volna, 81 futást akkor sem tudtak volna behozni.


Alapból nem látható kép
×