Pápua Új-Guinea Délkelet-Ázsia legjobbja

2023. szeptember 24. – Szerző: Krikettgalaxis

Igaz, hogy csak egy kis háromcsapatos tornát nyertek most meg a pápuák, de mivel a három résztvevőről egyértelműen kijelenthetjük, hogy ők Délkelet-Ázsia három legerősebb válogatottja, így aztán nem túlzás az sem, amit a címben állítottunk, és amit itt is megismétlünk: Pápua Új-Guinea Délkelet-Ázsia legjobbja.

Pápua új-guineai őslakók (illusztráció)Pápua új-guineai őslakók (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A szeptember 19-től máig (24-ig) tartó barátságos torna házigazdája Malajzia, azon belül is a fővárosi Bayuemas Oval nevű pálya volt. A három résztvevő a házigazda Malajzia, valamint Pápua Új-Guinea és az egykor szebb napokat is megélt hongkongi válogatott volt.

A lebonyolítás úgy nézett ki, hogy csak egyetlen csoportkör volt, ahol mindenki mindenkivel kétszer találkozott. Az erősorrend könnyen elmondható: Pápua Új-Guinea minden mérkőzését megnyerte, Hongkong pedig mindet elveszítette. Ebből aztán logikailag is következik, hogy a középső csapat Malajzia lett, két győzelemmel és két vereséggel.

Érdekes módon pont a mai, utolsó mérkőzés lett a legizgalmasabb, pedig akkorra már eldőlt a végső sorrend, tehát ebből a szempontból már semmi tét nem volt. Ezen a Hongkong–Pápua Új-Guinea összecsapáson azonban nagyon érdekes végjáték bontakozott ki: a 21 éves hongkongi dobó, Nasrulla Rana* ugyanis nem kevesebb mint 6 kaput szerzett (amivel egyébként ő lett a hongkongi krikett első olyan játékosa, aki NH20-ban hatos zsákmányt zsebelt be), így néhány játszmával a vége előtt már úgy nézett ki: elszenvedi első vereségét az eddig veretlen Pápua Új-Guinea, és megszerzi első győzelmét a nyeretlen Hongkong. Ám előbbiek 8. és 11. rendű ütőse hősiesen helyt állt, és sikerült begyűjteniük az utolsó 13 futást, ami a győzelemhez kellett.


Alapból nem látható kép
×