Több új rekord született ma, főként Hayley Matthewsnak köszönhetően

2023. október 2. – Szerző: Krikettgalaxis

Az ausztrál női válogatott fogadta ma a Karib-térséget egy NH20-as sorozat második meccsén. Rekordmagas pontszámot lekergetve a vendégek nyertek, de más csúcsok is megdőltek.

Hayley Matthews 2014-ben (illusztráció)Hayley Matthews 2014-ben (illusztráció)

A kép szerzője: Naparazzi (Flickr), licenc: CC BY-SA 2.0

Tekintsük akkor át, hogy milyen érdekességeket hozott ez a mai sydney-i mérkőzés!

  • Már az első félidőben, amikor Ausztrália ütött, történt egy csúcsbeállítás, de ekkor még a hazaiak részéről: a mindössze 20 éves tehetség, Phoebe Litchfield 18 dobásból ért el 50-est, ami női NH20-ban még soha senkinek nem sikerült gyorsabban, és pont ilyen gyorsan is csak egyszer, egyvalakinek: Sophie Devine-nek még egy 2015-ös mérkőzésen.
  • Azzal, hogy a Karib-térség egy 213-as célt kergetett le sikeresen, világrekordot állított fel. Női NH20-ban az eddigi legmagasabb lekergetett cél 199 volt, amit Anglia teljesített India ellen 2018-ban.
  • A Karib-térség lett az első csapat, amelyik egy női NH20-as második félidőben 200 futás fölé jutott.
  • A mérkőzésen összesen 425 futás született: ez lett így az első (női NH20-as) találkozó a világon, amikor egyáltalán 400 fölé jutott a két csapat összesen. Az eddigi legtöbb az imént említett India–Anglián elért 397 volt.
  • Maga a Karib-térség még sosem ért el ezelőtt 200 pontot, még első félidőben sem. Az ausztrálok ellen pedig még soha senki nem szerzett 200-at.
  • Hasonló mondható el személy szerint Hayley Matthewsról is: az ő 132-je lett a karib-térségi egyéni pontrekord (Deandra Dottin kétszer is elért 112-jét megdöntve), és ugyanez lett a legmagasabb pontszám, amit egyéniben valaki Ausztrália ellen el tudott érni.
  • Sőt, ez a 132 a női NH20-as kergetések során bármikor, bárki ellen elért legmagasabb pontszám. Egy kis érdekesség: a férfiaknál ezt a világrekordot 137-tel a magyar válogatottban szereplő Kukikhel Zeeshan tartja.
  • Matthews és Stafanie Taylor (egyébként második kapus) társulása 174 pontot gyűjtött ma, ami a Karib-térség akárhányadik kapus társulásait tekintve rekord, és Ausztrália ellen ez az első akárhányadik kapus társulás, ami elérte a 150-et.
  • Matthews sorozatban a 7. alkalommal kapta meg a mérkőzés legjobb játékosának járó díjat.
  • És végül még egy érdekesség, ami ugyan nem rekord, de szép: Matthews lett a második nő, aki egy NH20-as mérkőzésen 3 kapuig és százasig jutott. Előtte a Srí Lanka-i származású bahreini válogatott játékos, Dípiká Raszangiká volt az első, aki ezt megtette (tavaly márciusban).

Alapból nem látható kép
×