Leus du Plooy remekel a magyar Tíz10-es válogatottban

2023. október 6. – Szerző: Krikettgalaxis

A magyar ősökkel, így magyar állampolgársággal is rendelkező 28 éves dél-afrikai játékos, Leus du Plooy elképesztő teljesítményt mutat a most zajló Tíz10-es Európa-bajnokságon.

Piros-fehér-zöld (illusztráció)Piros-fehér-zöld (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Kevés figyelem övezi a Nemzetközi Krikett-tanács által hivatalos formátumnak el sem ismert Tíz10-es krikettet, pedig az Európai Kriketthálózat (ECN) szervezésében most Spanyolországban még egy Európa-bajnokság is zajlik ebben a formátumban, méghozzá nem kevesebb mint 31 válogatott, köztük Magyarország részvételével.

A tornán a címvédő Hollandia kiemelt, míg a többi 30 csapatot hat darab ötös csoportra osztották. Magyarország a D jelű csoportban szerepel egy nem teljes erősségű ír csapat, valamint Törökország, Finnország és Ausztria mellett.

Ebben a csoportban tegnap kezdődtek el a küzdelmek: Magyarország eddig 100%-os, miután előbb Finnországot, majd Törökországot is nagy különbséggel vertük! Egyértelműen a legjobb játékosunk az a Leus du Plooy, akinek már igen nagy kriketttapasztalata van az első osztályú kerikettől kezdve a Húsz20-ig, Dél-Afrikából és Angliából is. Még az SA20-ban és a Hundredben is játszott, a Joburg Super Kings, valamint a Tân Cymreig és a Southern Brave színeiben.

És ez a nagy tapasztalat (és tehetség) itt az Eb-n is megmutatkozott: a finnek ellen 27 dobásból 9 négyest és 8 hatost ütve 93 futást gyűjtött be, míg a törökök ellen még ennél is hihetetlenebb számokat produkált: 40 dobásból 4 négyest és 23 (!) hatost püfölt! Így aztán Finnországot 173/5 után 85 futással vertük, míg Törökországot 220/1 után 131 futással! Ez még Húsz20-ban sem lenne semmi eredmény, de Tíz10-ben igazán fantasztikus! Ja, és csak úgy mellékesen megemlítjük, hogy Du Plooy a finnek ellen 3, míg a törökök ellen 2 kaput is szerzett...

Kíváncsian várjuk a folytatást: ma előbb 14 órától Írország, 18:30-tól pedig Ausztria következik.


Alapból nem látható kép
×