Robinson sérülése nem súlyos, játszhat a Hamvakon

2023. május 23. – Szerző: Krikettgalaxis

Az orvosi vizsgálat kimutatta, hogy a varratos dobó bal bokájában érzett fájdalom nem komoly sérülés eredménye, így Ollie Robinson ott lehet a Hamvakon.

Jó híreket kaptak az angolok: Ollie Robinson játszhat a bő három hét múlva, június 16-án kezdődő Hamvakon.

Robinson egy Glamorgan elleni megyebajnoki mérkőzés második napja után jelezte, hogy kellemetlen érzés járja át a bal bokáját, majd a harmadik napon fájdalmak közepette, mankóval és védőcsizmával a lábán hagyta el a pályát. Különösen amiatt volt aggasztó a helyzet, hogy James Anderson is kisebb lágyéki húzódással küzd, Ben Stokes térde sincs teljesen rendben, és akkor még nem is beszéltünk Archer és Olly Stone régebb óta fennálló sérüléseiről – így aztán Anglia kellemetlen dobóhiányba kerülhetett volna, ha még Robinson is kiesik.

Szerencsére azonban a hétfői vizsgálatok során kiderült, a 16-szoros tesztválogatott játékosnak nincs komoly sérülése, csak az inak irritációja okozott némi fájdalmat neki. Így Robinson már a jövő csütörtökön induló, a Hamvakat megelőző, Írország elleni teszt előtt csatlakozhat a válogatotthoz – igaz, azt a meccset valószínűleg még kihagyja, hogy az orvosok addig is óvatos figyelemmel kísérhessék lábának állapotát. De aztán utána nagy szükség lehet a játékára, hiszen ne feledjük: a jelenlegi világranglistán ő a 6. legjobb tesztdobó.

Ami egyébként az írek elleni tesztet illeti, valószínűleg Anderson és Mark Wood sem lesz ott, így talán Broad, Woakes és a fiatal Matthew Potts alkotja majd az angol gyorsdobó-triót.


Alapból nem látható kép
×