Özönlöttek a világrekordok az Argentína–Chile női meccsen

2023. október 14. – Szerző: Krikettgalaxis

Több mint 4 év után tért vissza a chilei krikettválogatott a nemzetközi nagyszínpadra, de sokan mondhatják: bár ne tették volna, mert akkora vereségbe futottak bele Argentína ellen, amilyet még nem látott a világ.

A chilei Torres del Paine Nemzeti Park a Pehoé-tóval (illusztráció)A chilei Torres del Paine Nemzeti Park a Pehoé-tóval (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A két női együttes egy három mérkőzésből álló barátságos Húsz20-as sorozatot játszik most egymással Buenos Airesben. A házigazda Argentína a legkevésbé sem számít krikettnagyhatalomnak, de még csak Dél-Amerika legjobbjának sem – de azért csak van nekik egy viszonylag tapasztaltnak és összeszokottnak tekinthető válogatottjuk. Viszont mai ellenfelüknek, Chilének, úgy tűnik, nincs: ők teletűzdelték a keretet újonc, sok esetben alig 15 éves lánykákkal, és ennek rögtön meg is látszott az eredménye.

Még csak az első mérkőzésen vagyunk túl, és Argentína máris elképesztő rekordokat ért el. Ez két fő dolgon múlt: egyrészt Lucía Taylor és Albertina Galan ezen a szinten mért jó ütőjátékán és a dobók által elkövetett borzalmasan sok rossz és széles dobáson. Nem csak úgy értve, hogy rossz minőségűek voltak a dobások (bár ez is igaz), hanem úgy, hogy a szabályok szerint is rosszak.

Nézzük, milyen rekordok dőltek ma meg a női NH20-as krikettet tekintve:

  • Taylor 169, míg Galan 145 ponttal zárta az első félidőt: ez a 169 lett az új egyéni pontrekord a világon.
  • Ketten párban 350 pontot gyűjtöttek, amivel a történelem első legalább 300-as társulását alkották.
  • A csapat 427 futással zárt: eddig nem hogy a 400-at nem érte el senki, de még a 350-et sem. Természetesen emiatt a 364 futásos győzelem is világcsúcs.
  • Taylor 10.2-nél érte el a maga százasát: egy mérkőzés ilyen korai pontján ez még soha senkinek nem sikerült.
  • Rossz dobásból összesen 64 extra származott: ez is új rekord, ahogyan az összesen 73 extra is.
  • Szegény Florencia Martínez, Chile egyik dobója egyetlen játszmájából 52 futás született.
  • De ha nem csak egyetlen játszmát tekintünk, hanem azt, hogy egy dobó az egész meccsen hány pontot engedélyez az ellenfélnek, akkor is dupla rekord született: Constanza Oyarce 92-je ugyanis a világon a legtöbb, míg Emilia Toro 83-ja a második legtöbb lett.

És még egy kis (nagy!) érdekesség a végére: ezek a felfoghatatlan számok úgy születtek meg, hogy közben a mérkőzésen egyetlen 6-pontos ütés sem történt!


Alapból nem látható kép
×