Hibátlan teljesítménnyel Nigéria nyerte a Nyugat-Afrika-trófeát

2023. október 15. – Szerző: Krikettgalaxis

Az elmúlt napokban egy jó kis négycsapatos NH20-as tornát rendeztek Nigériában, az úgynevezett Nyugat-Afrika-trófeát, ahol mind a négy csapat 10–10 meccset játszhatott összesen. A házigazdák az összeset megnyerték, így övék lett a trófea, a második helyen (az egyébként nem is nyugat-afrikai) Ruanda végzett.

Jellegzetes nigériai látvány (illusztráció)Jellegzetes nigériai látvány (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A torna egy csoportkörrel kezdődött, ahol mind a négy válogatott: Nigéria, Ruanda, Sierra Leone és Ghána háromszor találkozott mindenki mással.

Sok olyan minibajnokságot láttunk mostanában, ahol volt egy egyértelmű erősorrend, és az erősebb minden alkalommal legyőzte a gyengébbet. Itt most végre nem így történt, hanem volt egy-két olyan eset is, amikor ugyanannak a két együttesnek két különböző mérkőzésén egyszer az egyik, máskor a másik nyert. Az igaz, hogy Nigéria mindenkit mindig legyőzött, de nem maradt pont nélkül senki, mert még a végül a csoport 4. helyén végző Sierra Leone is elkapta egyszer Ruandát, míg Ruanda és Ghána három összecsapásából kettőt Ruanda nyert, egy pedig holtversenyre végződött, ami után végül szuperjátszmában Ghána győzedelmeskedett. Ez volt egyébként mindkét válogatott történetének első holtversenye!

A torna azonban nem ért véget a csoportkör után, hanem az utolsó két helyezett a végső harmadik helyért vívhatott meg egymással, míg a csoportkör két legjobbja egy külön döntőben lépett pályára a mai napon. A döntő nem hozott meglepetést, ezt is Nigéria nyerte Ruanda ellen, viszont a harmadik helyért folyó küzdelemben a leggyengébb Sierra Leone ezúttal felülmúlta Ghánát, így a nyugati országé lett a bronzérem.

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, itt is elmondható, hogy mind a legtöbb futást, mint a legtöbb kaput egy-egy nigériai játékos szerezte: Sulaimon Runsewe 229 futásig jutott, míg Isaac Okpe 17 kaput gyűjtött be. A tornán százast vagy ötös zsákmányt senkitől sem láthattunk.


Alapból nem látható kép
×