Nem igazán tudtuk meg, hogy a nőknél Dél-Afrika vagy Új-Zéland a jobb

2023. október 15. – Szerző: Krikettgalaxis

Amikor két válogatott egy ötös sorozatot játszik egymással, akkor azért azt várjuk, hogy szépen kialakuljon bennünk egy kép arról, hogy kettejük közül most ki van jobb formában. Sajnos azonban Dél-Afrika és Új-Zéland ma véget ért ötös sorozatában ez nem így történt, főként az eső miatt...

Eső (illusztráció)Eső (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Kezdődött azzal, hogy az október 6-ra tervezett, első összecsapáson már a pénzfeldobást sem tartották meg a rossz idő miatt, nem hogy akár egy dobára is sor került volna. Ugyanez történt 10-én a harmadik meccsel, csak a kettő között, 8-án volt egy olyan mérkőzés, amit legalább el tudtak kezdeni. De csak elkezdeni, mert végül ez is eredmény nélkül végződött... Itt csak az első félidőt tudták lejátszani, amikor is Új-Zéland 111/9-re végzett: egyedül Maddy Green tudott elérni 45 pontot, a többiek gyengén muzsikáltak. A dobók közül Chloe Tryon egymaga négy kaput gyűjtött be.

Most hétvégére viszont végre megérkezett a jó idő, és tegnap már végig lehetett játszani a sorozat negyedik mérkőzését. Az első félidő, amikor Dél-Afrika ütött, egyértelműen az ütősökről szólt: Laura Wolvaardt 54, míg Suné Luus 45 futásig jutott, a csapat pedig 172-ig, miközben összesen 4 kapu veszett el, és a 4-ből 3-at megszerző két dobó gazdálkodása is 10 fölött volt. De Új-Zéland nem ijedt meg, és egy hasonló képet mutató második félidőben sikeresen lekergette a célt: ehhez főként Amelia Kerr 70 és Sophie Devine 61 futása járult hozzá. A dobók itt sem jeleskedtek: csak két kaput szereztek, és itt is a két kapuszerző 9,5 fölötti pazarló gazdálkodással dobott.

Ma pedig az ötödik találkozóra került sor, ami igen érdekes végjátékot hozott. Ismét Dél-Afrika ütött először, de ezúttal Tazmin Brits volt a legjobbjuk, aki 45 futást hozott össze. Csakhogy most a teljes csapat jóval kevesebb pontot gyűjtött be a végére: mindössze 155-öt. A kergetés sokáig jól ment Új-Zélandnak: Kerr ismét remekelt és 61 pontig jutott, így aztán a 16. játszma végefelé már 117/1-en állt a csapat. Ekkor már csak 39 futás hiányzott a győzelemhez, és még 9 kapujuk megvolt, de Suzie Bates 15.5-ben kiesett. Még a következő játszma is jól sikerült a vendégeknek: 12 futást gyűjtöttek be alatta, így három játszmával a vége előtt 8 kapuval a kezükben 26 futás kellett volna nekik. Sima győzelem lesz – érezhette majdnem mindenki, de ekkor olyan összeomlás következett, amilyet ritkán látni! A 18. játszmában Masabata Klaas két ütőst ejtett ki, a következő játszmában Nadine de Klerk újabb kettőt, és még egy kifutás is volt, aztán még az utolsó játszmában is kiesett egy ütős – Új-Zéland pedig 11 futással lemaradt.

Az 5-ös sorozat így tehát 1–1-es döntetlenre végződött (plusz 3 az eső javára), a két csapat közti női NH20-as örökmérleg pedig 4–11-re alakult: 4-et nyert Dél-Afrika, 11-et Új-Zéland, és volt egy eredmény nélkül végződött is.


Alapból nem látható kép
×