Három minisorozatot játszottak le a közelmúltban Gibraltárban

2023. október 15. – Szerző: Krikettgalaxis

A gibraltári válogatott három másik csapatot látott vendégül az elmúlt valamivel több mint két hétben: Észtországgal, Szerbiával és Luxemburggal is kétszer csaptak össze – vegyes eredményekkel.

A híres gibraltári szikla (illusztráció)A híres gibraltári szikla (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Annak ellenére, hogy milyen kis területű és lakosságú brit birtok (nem önálló ország) ez a Gibraltár, viszonylag aktív a krikettéletben: idén már 15 mérkőzést játszottak, pedig semmilyen világversenyen vagy selejtezőn nem szerepeltek. Szeptember végétől kezdve az Európa Sportkomplexumban láttak vendégül három európai válogatottat: csupa olyanokat, akikkel korábban még soha sem találkoztak.

Először Észtország volt a látogató: ennek a sorozatnak az érdekessége az volt, hogy a vendégek itt, történetük 14. hivatalos NH20-as mérkőzésén szerezték meg első győzelmüket, hiszen eddig mind a 13-szor (sőt, ha a női ágat is figyelembe vesszük, akkor 14-szer) kikaptak, akárki ellen is próbálkoztak. Talán a rengeteg (nevük alapján ázsiai származásúnak tűnő) újoncnak köszönhető, hogy az észt krikettben is felcsillant a remény: Bilal Masud például 82 pontot ért el egy alkalommal, Aditya Panwar pedig 62-t. Az eredménylapok itt érhetők el:

Múlt hét csütörtökön Szerbia érkezett Gibraltárba: ők viszont egyszer sem tudtak nyerni a kettőből. Az eredménylapok:

Ma pedig egy másik miniállam, Luxemburg vengédeskedett az Európa Sportkomlexumban. Ennek a sorozatnak a legnagyobb hőse egyértelműen a hazaiak ütőse, Kayron Stagno volt, aki először megszerezte élete első 100-asát (ekkor nyert is a csapat), utána pedig 68 futással végzett (de ekkor kikaptak). Az eredménylapok a következők:


Alapból nem látható kép
×