A Karib-térség 3–0-ra lemosta az Emírségeket egy felkészülési sorozaton

2023. június 9. – Szerző: Krikettgalaxis

Mindkét válogatott a világbajnoki selejtezőre készül, ennek jegyében játszottak egymással három egynapos meccset Sardzsában. A több kulcsjátékosukat is nélkülöző vendégek viszonylag könnyen megnyerték mindhármat.

Antiguai tájkép (illusztráció)Antiguai tájkép (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Nagy tétje ugyan nem volt ennek a sorozatnak, de azért az egykori kiváló Saint Lucia-i játékos, Daren Sammy nagy izgalommal nézhetett elébe: most mutatkozott be ugyanis először egy válogatott edzőjeként. És sikerrel, a Karib-térség ugyanis mindháromszor nagyobb megerőltetés nélkül győzte le a hazai pályán játszó Egyesült Arab Emírségeket. Talán a harmadik meccs alakult valamivel szorosabban, de ott sem forgott nagy veszélyben a győzelmük.

A vendégek keretéből olyan nevek maradtak ki, mint például Shimron Hetmyer vagy Kyle Mayers, de ott volt helyettük például Brandon King, aki mindjárt az első meccsen kisebbfajta hőssé vált, miután pályafutása első ENN-százasát elérve egészen 112 futásig jutott. Bár a mérkőzés végére (görcsös?) fájdalmai voltak, és még a neki járó mérkőzés legjobbja díjat sem tudta személyesen átvenni (Shai Hope vette át a nevében), de a második mérkőzésre visszatért, és ezúttal 64 futással végzett.

Nem volt ilyen szerencsés az ellenfélnél Ramíz Sahzád, akit az első összecsapáson sisakon talált egy felpattanó labda, és emiatt le is kellett mennie a pályáról. Igaz, hogy utána hamarosan visszajött, de a második meccset inkább kihagyta (a harmadikra végül visszatért).

Az Emírségeknél fontos esemény volt, hogy bemutatkozott a válogatottban a 19 éves tehetség, Alí Naszír, és nem is akárhogyan: mindjárt az első meccsen 58 futásig jutott, a másodikon 57-ig és még két kaput is dobott, és azért még a harmadikon is begyűjtött 13 futást. Rajta kívül volt még több debütáns is, de ők kevesebb sikerrel mutatkoztak be.

Náluk még az is megemlítendő, hogy Vrítja Aravind átvette a vezetést azon a listán, ami az Emírségek színeiben szerzett ENN-futások száma szerint rangsorol: eddig Róhan Musztafának volt a legtöbb futása, de a sorozat végére Aravindnak már 1536-ja van, szemben Musztafa 1420-ával.

A harmadik mérkőzésen egy újabb feltörekvő tehetséget ismerhettünk meg a karibi Alick Athanaze személyében, aki első ENN-jét játszotta, és mindjárt beállította az ENN-debütálási mérkőzésen elért leggyorsabb 50-es rekordját, ugyanis 26 dobásból érte el ezt a mennyiséget. Ilyen gyors ötvenes eddig csak az indiai Krunál Pándjának sikerült debütáló meccsen (2021-ben).

A sorozat legjobbjának egyébként Brandon Kinget választották. A két csapat egymás elleni férfi ENN-örökmérlege a sorozat lezártával 5–0-ra módosult a Karib-térség javára.


Alapból nem látható kép
×