BBL: Henriques és Short is meghosszabbította a szerződését csapatával

2023. június 10. – Szerző: Krikettgalaxis

A Sydney Sixers történetének legtöbb mérkőzéssel és legtöbb futással rendelkező játékosa, Moisés Henriques ugyanúgy 3 évvel hosszabbított szerződést, mint az Adelaide Strikers kiválósága, Matthew Short.

Moisés Henriques 2016-banMoisés Henriques 2016-ban

A kép szerzője: Joeyjackets (Wiki Commons), licenc: CC BY-SA 4.0

A portugál származású, jelenleg már 36 éves Henriques 119 mérkőzés alatt 2646 futást gyűjtött a Sixers színeiben, és eddig 94 alkalommal látta el a kapitányi teendőket. Ha a most nyári (nekünk, magyaroknak téli) BBL-ben is ő lesz a kapitány (ami valószínű), akkor elsőként érheti el a BBL-ben a 100-szoros kapitányságot egy adott csapatnál.

Henriques egész BBL-pályafutása során a Sixersben játszott, és ha letelik a 3-éves hosszabbítás, már 39 éves lesz, így elképzelhető, hogy ebből a klubból is fog visszavonulni.

Short viszont még messze van a visszavonulástól, hiszen csak 27 éves. A Strikers játékosa a 2022–2023-as BBL-ben 458 futással a torna ranglistájának második helyén végzett, emellett pedig még 11 kaput is dobott, így nem csoda, hogy őt választották az idény legjobb játékosának. A Hobart Hurricanes elleni mérkőzésen ráadásul megszerezte pályafutása első BBL-százasát, ami nagyban hozzásegítette klubját, hogy lekergesse a 230-as célt: ez lett végül a torna történetének legmagasabb sikeres kergetése.


Alapból nem látható kép
×