Női BBL: a Stars lett az áldozata a videóbíró hiányának

2023. október 24. – Szerző: Krikettgalaxis

Tavaly ugyan bevezették a videórendszert a női BBL-ben is, de csak részlegesen, nem minden mérkőzésre kiterjedően. A mai első meccs pont olyan volt, amikor hiányzott a technológia: emiatt egy hibás bírói döntés valószínűleg a Melbourne Stars győzelmébe került.

??? (illusztráció)??? (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A tavalyi női BBL 59 összecsapása közül 24-et közvetítettek szabadon vehető tévéadás segítségével: pontosan ez a 24 meccs volt az, ahol a videótechnológia is rendelkezésre állt a játék közben. Ez még mindig jobb, mint korábban, amikor egyáltalán nem volt videózási lehetőség, de messze van az ideálistól. Az idei szezonban ugyanez volt a helyzet, és mivel a Stars Strikers elleni találkozója nem tartozott a tévés meccsek közé, így itt sem volt elérhető a külső segítség a játékvezetők számára. Ez pedig sokba került a zöldeknek.

Bár az első félidő elején elég lassan haladt a pontgyűjtés a melbourne-i csapat számára, de a végére kezdtek begyorsítani. A 19 éves Rhys McKenna meg aztán főleg: ő 5 dobásból 2 négyest és 1 hatost is szerzett, így már 14 ponton állt, amikor... Amikor Megan Schutt labdája a kapus, Bridget Patterson lábszárvédőjéről a kapura pattant, a keresztlábi bíró, Lisa McCabe pedig leverést ítélt annak ellenére, hogy az ütős jobb lába egyértelműen a vonalon belül érintette a földet.

Természetesen ilyen játékvezetői hibák bármikor megtörténnek, de ha az ausztrálok valóban olyan komolyan vennék a női BBL-t, mint ahogy sokhelyütt hangoztatják, akkor felmerül a kérdés: vajon miért nincs videóbíró az összes találkozón? Bár tegyük hozzá: már egy ideje beszélnek róla, hogy jövőre 10-zel több mérkőzésen lesz majd elérhető a technológia, később pedig még tovább szándékoznak bővíteni ezt a számot.

Végül a Stars 133 futással zárta az első félidőt, amit a Strikers úgy kergetett le, hogy mindössze 2 dobás maradt a végére, tehát elképzelhető, hogy sok múlt ezen a hibán. Igaz, az is lehet, hogy ha magasabb lett volna a cél, akkor máshogy játszanak a kékek, és úgy is nyertek volna.


Alapból nem látható kép
×