Laszit Málinga és Shane Bond helyet cserél

2023. október 24. – Szerző: Krikettgalaxis

Folytatódik az edzőkeringő az IPL-ben is: Shane Bond a Mumbai Indianstól a Rajasthan Royalshoz megy, míg a Royalstól Laszit Málinga az MI-hez érkezik.

Ide-oda (illusztráció)Ide-oda (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az új-zélandi Bond kilenc évet töltött el a mumbai klubnál, és nagy szerepe volt abban, hogy 2015 és 2020 között a csapat négy bajnoki címet is szerzett. Most viszont elhagyja őket, és a Rajasthan Royalsnál próbál új szerencsét, ahol 2024-től segéd- és gyorsdobó-edző is lesz egyaránt. Ez egyben azt is jelenti, hogy Bond befejezi vezetőedzői pályafutását az Emírségekben működő ILT20 bajnokság mumbai kötődésű együttesénél, az MI Emiratesnél is.

A Royals krikettigazgatója, Kumár Szangakkára úgy vélekedett: Shane a modern krikett egyik legnagyszerűbb gyors dobója, és egy egész vagyonnyi tudást és tapasztalatot hoz magával. [..] Ő olyasvalaki, akinek jó szeme van ahhoz, hogy a legjobbakat is segítse a még jobbá válásban, és örvendünk, hogy klubunknál üdvözölhetjük őt. Várjuk, hogy lássuk azt a hatást, amit ő gyakorol ránk abba az irányba, hogy megszerezhessük a bajnoki címet.

Maga Bond is örömét fejezte ki egy sajtóközleményben a munkahelyváltással kapcsolatban. Kijelentette, hogy a Royals egy előre gondolkodó együttes, amely elszánt, hogy jól teljesítsen. Elmondta: a dobórészleg egy jó keveréke a fiatal és a tapasztalt játékosoknak, akikkel szerinte fantasztikus lesz együtt dolgozni.

Mindeközben Laszit Málinga, aki két évig szolgált a Royalsban, mint a gyors dobók edzője, éppen a Mumbai Indianshoz tér vissza.


Alapból nem látható kép
×