Most először nem Indiában lesz az IPL-árverés

2023. október 27. (utolsó módosítás: 2023. október 27. 07:24) – Szerző: Krikettgalaxis

December 19-én az Egyesült Arab Emírségekben található Dubaj adhat otthont az IPL 2024-es szezonja előtti játékosárverésnek. Ilyen még nem volt – bár nem mintha a helyszín sokat számítana, csak érdekesség.

Árverés (illusztráció)Árverés (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az IPL-ben négyévente rendeznek nagy árverést, amikor szinte újra kell építeni a teljes csapatot, de a többi évben is van egy-egy kisebb esemény: ez a mostani alkalom ilyen lesz.

A 10 csapatnak november 15-ig van ideje kijelölni azokat a játékosaikat, akiket biztosan megtartanak, és azokat, akiket nem: ezek után december elejére fog összeállni a teljes játékoshalmaz, amelyik az árverés tárgya lesz.

Minden klubnak alapból 1 milliárd rúpiás kerete lesz (ez mai árfolyamon körülbelül 4,3 milliárd forint), ami 50 millióval több, mint tavaly. De ez nem azt jelenti, hogy mindenki pont ennyit költhet: egyrészt attól is függ, hogy milyen értékű játékosokat engednek el, illetve attól, hogy a tavalyi árverés végén kinek mennyi kerete maradt meg. A tavalyról maradt összegek a következők csökkenő sorrendben:

Úgy tudni, számos ausztrál és angol szupersztár (vagy majdnem szupersztár) rövidebb-hosszabb kihagyás után ismét jelöltetné magát az árverésre. Mitchell Starc nyolc, Pat Cummins egy szezont hagyott ki, de Travis Head is 2017-ben, Chris Woakes 2021-ben, Alex Hales 2018-ban, Sam Billings pedig 2022-ben játszott utoljára az IPL-ben. Valószínűleg ott lesz még a dél-afrikai gyors dobó, Gerald Coetzee is, aki viszont még sosem szerepelt ebben a bajnokságban.

Természetesen ha eljön az ideje, részletesen is beszámolunk az árverés eredményeiről.


Alapból nem látható kép
×