Az Arab Emírségek nyerte a felkészülési minitornát Nepálban

2023. október 27. – Szerző: Krikettgalaxis

Három ázsiai válogatott: az Egyesült Arab Emírségek, Hongkong és a házigazda Nepál versengett az elmúlt napokban férfi NH20-as formátumban egy kis tornán: bár a csoportkörben Nepál mindenkit elég könnyedén legyőzött (ráadásul kétszer is), a döntőben mégis kikaptak az Emírségektől.

Dubaj látképe éjjel (illusztráció)Dubaj látképe éjjel (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Három nap múlva, ugyancsak itt, Nepálban kezdődik a 2024-es világbajnokság ázsiai selejtezője, pontosabban annak is már az utolsó köre, ahol 8 csapat közül kettő kijuthat a jövő évi Húsz20-as vébére. A 8 csapat között ott lesz Nepál, Hongkong és az Egyesült Arab Emírségek is: vagyis az a három válogatott, amelyik most ezt a szóban forgó minitornát játszotta egymással. Természetesen a torna célja a selejtezőre való felkészülés volt.

A csoportkör során mindenki mindenkivel kétszer játszott. Ezeket a mérkőzéseket a mulpání krikettstadionban játszották: ezen a pályán korábban még sohasem rendeztek NH20-at, ezek voltak az elsők. Nepál mindenkit viszonylag könnyedén vert, és hibátlan mérleggel, 8 ponttal zárta a csoportot, és egész végig az látszott, hogy a második legerősebb csapat az Emírségek, míg Hongkong lefelé lóg ki. Csak az utolsó csoportmeccs cáfolta meg ezt a megállapítást, amikor Hongkong szokatlanul jó ütőjátékkal rukkolt elő, és igen nagy különbséggel verte az Emírségeket – így aztán mindkettejüknek 2–2 pontja lett, és a nettó futási arány döntött utóbbiak javára: ők jutottak be a Nepál elleni döntőbe.

A mai döntő pedig igen izgalmasra sikerült: miután elsősorban Kusal Bhurtel gyors 50-esének köszönhetően a házigazdák 162-es célt állítottak fel, a második félidőben az Emírségek időarányosan szinte pont ugyanúgy haladt, mint ahogyan Nepál az elsőben, így nagyon szoros lett a vége: végül 1 dobással a vége előtt sikerült lekergetniük a célt.

Érdekesség, hogy mindhárom csapat legeredményesebb ütőse a tornán összesen éppen 150 és 160 közti futást gyűjtött be. A dobóknál kevésbé volt kiegyenlített a mezőny: ott a nepáli Karan Khatrí Ksetrí 10 kaput szerzett, 3-mal előzve meg a második helyezettet. Egy érdekes teljesítményt megemlítünk még: a hongkongiaknál most debütált a válogatottban az amúgy dél-afrikai származású Martin Coetzee*, aki az első három meccsen 2, 0 illetve 1 futást szerzett, de a bizalom megmaradt iránta, betették a negyedik összecsapásra is, és ezt 86 futással hálálta meg!


Alapból nem látható kép
×