Bangladesnek a női válogatott nyújtott némi vigaszt

2023. október 29. – Szerző: Krikettgalaxis

Amíg a férfi válogatottjuk szenved a világbajnokságon, addig a bengáli nők egy szép sorozatgyőzelmet arattak Pakisztán ellen NH20-as formátumban. A szintén a vébén gyatra teljesítményt nyújtó Pakisztániakat legfeljebb csak az vigasztalhatta, hogy ez a női sorozat sem 3–0-s vereséget hozott, csak 2–1-eset. Persze ennek a sorozatnak a fontossága összemérhetetlen a világbajnokságéval.

Jellegzetes bangladesi táj (Szirádzsgandzs körzet) (illusztráció)Jellegzetes bangladesi táj (Szirádzsgandzs körzet) (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Pakisztán női válogatottja valamivel több mint két hétig most Bangladesben turnézik: elsőként egy hárommeccses NH20-as sorozatot játszottak le egymással, amelynek ma lett vége. Hamarosan pedig három ENN is következik, de ezeknek már tétje is lesz, ugyanis részét képezik a 2022–2025-ös ICC-bajnokságnak, ahol egy jó szerepléssel akár a 2025-ös világbajnokságra is ki lehet jutni további selejtezők nélkül.

Az NH20-as eredménylapok elérhetők itt:

Ami az egyéni teljesítményeket illeti: a bangladesi dobók közül Náhidá Áktár emelendő ki, az első összecsapáson ötös zsákmányt szerzett és később is begyűjtött még 3 kaput, a pakisztáni ütősök közül pedig Muníba Alí, aki a harmadik találkozón 49 dobásból 61 futást gyűjtött be.

Ez volt egyébként Banglades első sorozatgyőzelme női NH20-ban Pakisztán ellen. Sőt, meccset is igen keveset tudtak ellenük nyerni: ezekkel együtt 20-ból mindössze 4-et. A két korábbi győzelem közül egy régi (több mint 5 éve volt), egy viszont nemrég történt, alig több mint egy hónapja, az Ázsia-játékok bronzmeccsén.


Alapból nem látható kép
×