Hoppá: Namíbia sorozatgyőzelmet aratott Zimbabwe fölött!

2023. október 30. – Szerző: Krikettgalaxis

A közelgő világbajnoki selejtezőre készülnek Afrika déli részén: ennek a felkészülésnek a részeként Namíbia 5 NH20-as találkozóra látta vendégül Zimbabwét, és 3–2-re le is győzte őket.

Kietlen táj Namíbiában (illusztráció)Kietlen táj Namíbiában (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Két windhoeki pályán november 22-től rendezik meg a 2024-es férfi NH20-as világbajnokság utolsó selejtezőjét: akkorra már csak 2 hely lesz kiadó a 20-ból (most még éppen zajlik az ázsiai selejtező is). Az utolsó két helyért 7 afrikai válogatott küzd majd meg: köztük a házigazda Namíbia és az egyetlen teljes jogú ICC-tag, Zimbabwe. (Ne feledjük: Dél-Afrika a 2022-es vébén elért eredménye alapján selejtező nélkül kijutott.)

Az elmúlt néhány napban ugyanezen a két pályán (a Wanderersen és a United CC pályáján) játszott összesen 5 meccset a két, kijutásra legesélyesebb válogatott. Kisebb meglepetésre a még csak tesztre sem jogosult, a világranglistán is hátrébb álló Namíbia nyert meg hármat is az 5-ből. Az eredménylapok itt érhetők el:

Bár mind a legtöbb futást, mind a legtöbb kaput egy-egy namíbiai játékos szerezte összességében (Nikolaas Davin – 203 futás, Gerhard Erasmus – 9 kapu), a sorozat legjobbjának mégis a vesztes Zimbabwe mindenesét, Sikandar Razát választották, aki 177 futással és 4 kapuval zárt.

A két válogatott ezzel együtt most már 10 férfi NH20-as mérkőzésen van túl a történelem során: ebből 6-ot nyert Namíbia és 4-et Zimbabwe.


Alapból nem látható kép
×