Belgium elleni sorozatgyőzelemmel kezdte sűrű krikettnyarát a német férfiválogatott

2023. június 11. – Szerző: Krikettgalaxis

Németország 15 NH20-as mérkőzést játszik ezen a nyáron (már ami a férfiakat illeti), köztük 6 világbajnoki selejtezőt. Felkészülésként most Belgiumot győzték le egymás után 4-szer.

A Reichstag egy német zászlóval (illusztráció)A Reichstag egy német zászlóval (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A német női válogatott már túl van egy sikertelen világbajnoki selejtezőtornán: a május végi-június eleji sorozatban 6 csapat közül a 4. helyen végeztek, és nem jutottak tovább a selejtező következő körébe.

Július 20-tól majd a férfiakon lesz a sor, de könnyű dolguk nekik sem lesz, hiszen ők már olyan ellenfelekkel kerülnek szembe, mint például az ICC teljes jogú tagja, Írország, vagy az ENN-re is jogosult Skócia, és csak az első két helyezett jut ki a 2024-es világbajnokságra.

De az biztos, hogy a németek (pontosabban: németországiak, mert egyelőre náluk sem szerepel túl sok tősgyökeres német játékos) szeretnének meglepetést okozni. A selejtező előtt 6 felkészülési mérkőzés van a naptárukban, ebből négyet most az elmúlt napokban le is játszottak: négyszer megverték Belgiumot. A sorozat legtöbb futását és legtöbb kapuját is a német válogatott játékosa szerezte: Venkatraman Ganesan 132 futásig, míg Sahir Naqash 11 kapuig jutott. A két csapat közötti örökmérleg ezzel 7–0-ra módosult Németország javára. A négy eredménylap elérhető itt:

A hónap végén még kétszer összecsapnak a szintén a vb-selejtezőre készülő Ausztriával, majd a selejtezők után hármat játszanak Guernsey gárdájával is.


Alapból nem látható kép
×