Szokatlan okokból Glenn Maxwell és Mitchell Marsh sem lesz elérhető egy rövid ideig

2023. november 3. – Szerző: Krikettgalaxis

Súlyos, de csak ideiglenes veszteségeket szenvedett a világbajnokságon egyre jobb formába lendülő ausztrál válogatott: legalább az Anglia elleni meccsüket biztosan kihagyja majd Glenn Maxwell és Mitchell Marsh is.

Ausztrál zászlóAusztrál zászló

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az ausztrál csapat tagjai két napos szabadidőt kaptak a legutóbbi győzelmük után: a játékosok egy része még ott maradt pár napot a Himalája térségében, mások hamarosan már a következő mérkőzés helyszínére, Ahmadábádba érkeztek. Maxwell hétfői napjának egy részét a város melletti golfklubban töltötte, majd, mivel nem volt elég ülőhely, így felkapaszkodott egy golfkocsi hátuljára, amely a klubháztól a csapat buszához szállította volna. A mintegy 300 méteres út során azonban valahogyan elvesztette a fogást és leesett a kocsiról, valószínűleg kisebb agyrázkódást szenvedve: a következő 6–8 napban ezért az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően nem játszhat éles krikettmeccset. Valószínű, hogy így Marnus Labuschagne nem fog kikerülni a csapatból (mint ahogyan azt néhányan pedzegették), Maxwell helyére pedig a combsérülés után visszatérő Marcus Stoinis vagy Cameron Green az esélyes.

Maxwellel egyébként már nem ez az első eset, amikor egy pályán kívüli baleset miatt kényszerül pihenőre: tavaly például egy barátjának a születésnapi partiján elcsúszott és eltörte a lábát: akkor öt hónapot kellett kihagynia. Szerencsére most nincsenek komoly sérülései.

És az sem az első eset mostanában, hogy a világ éljátékosai golfozás közben sérülnek meg. Jonny Bairstow például az egész tavalyi téli szezont ki kellett, hogy hagyja, mert egy golfbalesetben lábtörést szenvedett, Josh Inglis pedig a kezét vágta el csúnyán egy golfütővel, így lemaradt a 2022-es Húsz20-as világbajnokságról. Andrew McDonald, az ausztrál válogatott edzője ennek ellenére sem véli úgy, hogy esetleg be kellene tiltani a golfot a játékosok számára: szerinte a golf egy remek lehetőség nekik, hogy egy kicsit kikapcsolódjanak ilyenkor a krikettből.

Az ausztrálok másik nagy hiányzójáról, Mitchell Marshról nem sokat lehet tudni, hogy miért lesz távol: csak annyi derült ki, hogy otthon valamilyen családi problémák adódtak, és emiatt szerda este sürgősen hazautazott Perthbe. Még nem lehet tudni, hogy mikor tér vissza, de mint csapattársának, Stoinisnek egy szöveges üzenetben megígérte: Egy kicsit otthon leszek, aztán visszajövök megnyerni ezt a világbajnokságot.

Természetesen Marsh hiányzása is igen kellemetlen a sárgamezesek számára, de egy előnye lehet legalább Steven Smith számára: ő ugyanis így várhatóan visszakerül kedvenc pozíciójába, a harmadik rendbe, ahol legutóbb éppen Marsh szerepelt.


Alapból nem látható kép
×