Fokozatosan javuló játékkal Bangladesé a női sorozat Pakisztán ellen

2023. november 10. – Szerző: Krikettgalaxis

Három ENN-t játszott egymással a házigazda bangladesi és a vendég pakisztáni női válogatott: az elsőt Pakisztán nyerte, a második holtverseny lett (ezt szuperjátszmában elvitte Banglades), majd a harmadikon a hazaiak győztek.

A Lálbág-erőd, Dakka egyik nevezetessége (illusztráció)A Lálbág-erőd, Dakka egyik nevezetessége (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Amíg a férfiak a világbajnokságon vitézkednek, addig egyébként a nőknél zajlanak a 2022–2025-ös ICC-bajnokság közdelmei is: most éppen két ázsiai válogatott: Banglades és Pakisztán játszotta le az egymás elleni adagját. Mindhárom összecsapásra a dakkai Ser-i-Bánglá Nemzeti Stadionban került sor.

Az első meccs igen könnyed pakisztáni sikert hozott, elsősorban annak köszönhetően, hogy az első félidőben Szádia Ikbál az első 10 játszmán belül kiejtette a három legmagasabb rendű ütőst, ráadásul rendkívül takarékos gazdálkodással: igaz, hogy (nyilván) nem Ikbál egyedül dobott, de ez a három ütős összesen 55 dobásból csak 14 futást tudott begyűjteni... Mivel a bangladesi alacsonyabb rend is hasonló teljesítményt nyújtott, így végül Ikbál 1,44-es, míg csapattársa, Nidá Dár 1,66-os gazdálkodással, rendre 4 illetve 3 kapuval zárt. A második félidőben sem láthattunk sokkal jobb ütőjátékot Pakisztántól sem: az első három játékosuk például nekik is összesen csak 17 futást hozott össze, de mivel a cél mindössze 82 volt, így elégnek bizonyult, hogy a többiek apró hozzájárulásai mellett az imént említett Dár lassú játékkal ugyan, de begyűjtsön 35 futást: a kergetés ezzel 25 játszmán belül sikerült.

Ezzel ellentétben a második mérkőzés már sokkal izgalmasabbra sikeredett. Egyrészt azért, mert a most szintén elsőként ütő Banglades ezúttal két olyan játékost is fel tudott mutatni, akik 40 fölé jutottak, sőt, a kapitány, Nigár Szultáná az 50-et is átlépte, így a csapat összpontszáma több mint kétszer annyi lett a végén, mint az előző meccsen: 169. Egy ENN-en persze ez sem nevezhető soknak, de mivel a kergetés is elég nyögvenyelősen ment, így sokáig nyitott maradt a kérdés, hogy sikerül-e egyáltalán. Érdekesség, hogy a 30 pontot ezúttal senki nem érte el, de a 20-at öten is, így igazi csapatmunka eredménye volt, hogy végül meg tudták közelíteni a 170-es célt: igen ám, de csak megközelíteni tudták, ugyanis az utolsó játszmára, amikor már csak 3 futás hiányzott hozzá, mindössze egyetlen kapujuk maradt, és 2 pont bekaszálása után azt is elvesztették: holtverseny! Az első szuperjátszmában aztán, ahol Pakisztán ütött és Náhidá Áktár dobott, két kapu is elveszett, és összesen 7 futás született, amit Banglades Sobhaná Mosztári és Nigár Szultáná egy-egy négyesének köszönhetően felülmúlt, így az övék lett a győzelem.

A mai, harmadik találkozó részben hasonlóan alakult, részben nem. Most Pakisztán ütött először, náluk pedig nem kettő, de egy játékos volt, aki kiemelkedett a többiek közül: Szidrá Amín nyitó ütősként 84-neskivel zárt, miközben az egész csapat csak 166 pontot tudott gyűjteni: vagyis ő egyedül több mint a felét szerezte az összes pontjuknak! A cél tehát nagyon hasonló volt az előzőhöz, de a második félidő képe már jelentősen eltért attól: a két bangladesi nyitó, Fárdzsáná Hak és Mursidá Khátun ugyanis majdnem egymaga végigcsinálta az egész kergetést. Előbbi végül 62, utóbbi pedig 54 ponttal zárt, így aztán bőven belefért még egy Fáhimá Khátun kacsáját eredményező kifutás és a lassú előrehaladás: a célt így is sikerült 46 játszmán belül elérniük, amivel tehát 2–1-re behúzták a sorozatot.

Mivel az örökmérlegben a holtversenynél nem nézzük, hogy szuperjátszmában ki nyert, így a két csapat közti női ENN-ek eredménystatisztikája pont ugyanolyan kiegyenlített maradt ez után a sorozat után is, mint előtte volt: 6–0–6-ról 7–1–7-re módosult.


Alapból nem látható kép
×