A CSK megválhat Stokestól, a KKR Fergusontól

2023. november 15. – Szerző: Krikettgalaxis

Közeledik november 26., ameddig az IPL-kluboknak meg kell nevezniük, kiket tartanak meg biztosan és kiket bocsátanak el a decemberi árverés előtt. Két fontos hír már beérkezett, amint az a címben is olvasható, bár még egyik sem 100%.

Ben Stokes egy régebbi képen (illusztráció)Ben Stokes egy régebbi képen (illusztráció)

A kép szerzője: Naparazzi (Flickr), licenc: CC BY-SA 2.0

Ben Stokes, a 2019-es és 2022-es világbajnok angol játékos nem sokat játszott ugyan a Chennai Super Kingsben, mindössze 2 mérkőzést, de a klub szerette volna megtartani őt. Ha nem szól közbe egy sérülés. Bal térdével ugyanis már egy ideje problémák vannak, ami például az idei vébén is akadályozta őt elsősorban a dobójátékban, így aztán hamarosan térdműtétre lesz szüksége. Úgy tudni, ezek után legalább két hónap a lábadozási idő, és bár az IPL csak márciusban kezdődik, de fennáll a veszélye, hogy esetleg mégsem kerül addig olyan formába, hogy teljes odaadással tudja szolgálni a csapatot.

Úgy tudni, a CSK illetékesei már felvették vele a kapcsolatot, de akkor még azt mondta, a világbajnokság után tud csak ezzel a kérdéssel foglalkozni. Az angolok világbajnoki szereplése azóta (csúfos) véget ért, de azóta viszont nem történt kapcsolatfelvétel vele. A csapat egyik munkatársa elmondta: nem válnának meg a játékostól, ha tudnák, hogy elérhető lesz, de ha nem, akkor 162,5 millió rúpiájuk be lesz ragadva (ennyiért került Stokes az együtteshez), és ennyi pénzből szerződtethetnének más jó játékosokat is.

Mindeközben a Kolkata Knight Ridersnél is azon gondolkodnak, hogy nem tartanak igényt a jövőben Lockie Ferguson, az új-zélandi dobó játékára – szintén egészségügyi okokból, ugyanis a játékos túl sokat volt sérült az elmúlt időszakban. Például a világbajnokság során is Achilles-ín-sérüléssel küszködött, bár jelenleg úgy tűnik, ez nem túl komoly vagy már meg is gyógyult: Ferguson konkrétan a mai világbajnoki elődöntőn is játszik.

Az idei IPL-árverés december 19-én lesz Dubajban.


Alapból nem látható kép
×