IPL: játékost cserél a Super Giants és a Royals

2023. november 22. – Szerző: Krikettgalaxis

Devdatt Padikkal, a 23 éves magas rendű ütős a Royalstól az LSG-hez igazol, cserébe viszont a rádzsasztániak megkapják a 26 éves gyors dobót, Aves Khánt. Előbbinek ez a harmadik IPL-klubja lesz, utóbbinak pedig már a negyedik.

Ide-oda (illusztráció)Ide-oda (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Az IPL-árverést majd csak december 19-én tartják, de addig is lehetőség van játékosok átigazolására. Igaz, ezt a lehetőséget eddig nem nagyon használták ki a klubok: mindössze a Lucknow Super Giants jelentette be nemrég, hogy eladta Romario Shepherdet a Mumbai Indiansnek. Ma viszont megháromszorozódott az átigazolási hírek száma, ugyanis újabb kettő érkezett, és mindkettőben ismét érintett a lakhnaui együttes: Aves Khántól ugyanis megválnak, helyette viszont érkezik hozzájuk Devdatt Padikkal, méghozzá attól a Rajasthan Royalstól, amelyikbe Khán éppen tart. A cserében igazából a csapatok és a játékosok már múlt héten megállapodtak, de az Indiai Krikett-tanács (BCCI) csak most hagyta jóvá.

Mindkét játékos a 2022-es idény előtti nagy árverésen került ahhoz a klubhoz, ahonnan most távozik: Aves Khánt 100 millió rúpiáért vette meg az LSG, míg Padikkal akkor 77,5 millióért lett a Royals játékosa. Egy évvel később mindkettőjüket megtartották.

Khán régebben a Royal Challengersben, majd a Delhi Capitalsben játszott, ahol 2021-ben ő szerezte az egész idény második legtöbb kapuját, 24-et. A nagy árverésen négy klub is licitált érte, a legkitartóbban a Lucknow, így hozzájuk került: a bizalmat pedig meg is hálálta, mert a 2022-es szezonban ő dobta a legtöbb kaput a csapatban. 2023-ban viszont a lassú lakhnaui pályákon csak kínlódott (ne feledjük: 2022-ben az LSG még nem játszott hazai pályán soha), csak 8 kaput szerzett, azt is 35 fölötti átlaggal és 9,75-ös gazdálkodással – így aztán nem nagy csoda, hogy inkább megváltak tőle. Egyébként van rá esély, hogy nemsokára az indiai válogatottban is láthatjuk őt: a holnap kezdődő, ausztrálok elleni NH20-as sorozatra a keretbe legalábbis bekerült.

Padikkal fiatalon nagyon nagy ígéretnek indult (ő is a Royal Challengersben kezdte az IPL-t, és ott elég sikeres is volt), de az utóbbi két évben nem tudott valami csillogó eredményeket felmutatni. A Royalsban 28 meccsen mindössze 637 futást tudott begyűjteni, 23,59-es átlaggal és 125,88-as aránnyal, és csak 3-szor érte el az 50 pontot – és akkor is csak alig.


Alapból nem látható kép
×