Kisebb botrányba fulladt Kambodzsa indonéziai vendégszereplése

2023. november 23. – Szerző: Krikettgalaxis

A két válogatott 7 NH20-as meccset játszott volna egymással, de ma, az utolsó előttin a kambodzsaiak egyszer csak úgy döntöttek: nem hajlandók tovább játszani. Az okokat még pontosan nem lehet tudni, csak szóbeszédben terjed valami. A sorozatot Indonézia nyerte 4–2-re.

A Pura Ulun Danu Bratan nevű hindu templom az indonéziai Bali szigetén (illusztráció)A Pura Ulun Danu Bratan nevű hindu templom az indonéziai Bali szigetén (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Pedig jól indult a sorozat: két olyan csapat találkozott ugyanis, amelyek között nem volt nagyságrendi erőkülönbség, így nem kellett attól tartani, hogy egyikük simán 7–0-ra megnyeri majd. Az első öt összecsapásból például hármat a hazaiak, kettőt a vendégek nyertek, így az utolsó napon (ma) az utolsó két meccsen bármi megtörténhetett volna: a sorozatot bármelyikük megnyerhette volna.

Ám alig zajlott le 11 játszma a mai első (összesen 6.) mérkőzésből, a játékvezetők elkapás miatt kiküldték a pályáról a kambodzsaiak (egyébként pakisztáni származású) ütősét, Luqman Buttot*. Úgy tudni (bár hivatalosan nem láttuk megerősítve), hogy ez a bírói ítélet volt az, ami miatt a vendégek felháborodtak, és nem voltak hajlandók folytatni a játékot. Márpedig a szabályzat szerint ilyenkor az ellenfél megkapja a győzelmet: így aztán Indonézia 4–2-re megnyerte a sorozatot. Mert azt ugye mondanunk sem kell, hogy a hetedik meccset ezek után már nem rendezték meg.

Az első hat találkozó eredménylapja elérhető itt:

Mivel ez a csapat korábban még soha nem találkozott egymással, így a kettejük közötti örökmérleg is 4–2 Indonézia javára.


Alapból nem látható kép
×