Rásid Hán és Harry Brook is visszalép az idei BBL-től

2023. november 24. – Szerző: Krikettgalaxis

Két külföldi játékos, az afgán dobó, Rásid Hán és az angol ütős, Harry Brook játékára sem számíthatnak klubjaik a körülbelül két hét múlva kezdődő ausztrál ligában. Előbbi sérülés miatt, utóbbi túlterheltségre hivatkozva miatt lépett vissza.

Rásid Hán 2018 körül (illusztráció)Rásid Hán 2018 körül (illusztráció)

A kép szerzője: Afghanistan Cricket Board (YouTube), licenc: CC BY 3.0

Még el sem kezdődött az idény, de máris egy-egy csapást kellett elszenvednie az Adelaide Strikersnek és a Melbourne Starsnak.

Rásid Hán, a világsztár és Adelaide-ben közönségkedvenc afgán dobó hátsérülés miatt az egész szezont kénytelen lesz kihagyni: az eset komolyságát mutatja, hogy még egy műtétre is szüksége lesz a játékosnak. Hán 2017 óta 98 kapuval segítette csapatát (ami a legtöbb a klub összes dobója közül), és bár az elmúlt világbajnokságon nem feltétlenül ő volt a meglepetésre egész jól szereplő afgán válogatott kulcsembere, de azért így is elmondható, hogy ő szerezte a legtöbb kaput (11-et) Afganisztán számára.

Tim Nielsen, a Strikers általános krikettigazgatója elmondta: Hán a csapat szeretett tagja hét éve, és rendkívül hiányozni fog a játéka – és természetesen amiben tudják, támogatni fogják. Még nem tudni, ki fogja őt helyettesíteni, de Nielsen szerint a menedzsment hamarosan összeül és meghozza a döntést. Annak ellenére, hogy ezt a szezont kihagyja, nem bocsátják el, és nem mondanak le a későbbi idényekre vonatkozó megtartási jogukról sem.

Harry Brook azok után jelentette be, hogy nem kíván a Starsban játszani idén, hogy behívták az angol válogatottba a decemberi, karib-térségi turnéra. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy az India elleni tesztek miatt a BBL végén elérhetetlen lesz (a melborne-iek ennek ellenére választották ki maguknak), de ez új hír, hogy most az NH20-as válogatottba is bekerült. A kettő között ugyan van egy rés, amikor 7 meccsen akár részt is vehetett volna a BBL-ben, de Brook úgy döntött: nem akarja magát ekkora terhelésnek kitenni. A csapatnál erre azt válaszolták: csalódottak, de megértik a döntését.


Alapból nem látható kép
×