Imád Vaszím befejezi nemzetközi pályafutását

2023. november 24. – Szerző: Krikettgalaxis

A hamarosan 35. évét betöltő pakisztáni mindenes, Imád Vaszím egy közösségi oldalon tett bejegyzésben tudatta a világgal: nem játszik többé a válogatott színeiben. Utoljára egyébként idén áprilisban volt tagja a nemzeti csapatnak.

Pakisztáni zászló (illusztráció)Pakisztáni zászló (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

Vaszím 55 alkalommal játszott ENN- és 66 alkalommal NH20-meccset hazája színeiben. Az egynapos formátumban 2020-ban láthattuk utoljára, de NH20-ban még idén április végén is szerepelt. 2019-ben két alkalommal az ENN-válogatott kapitánya is volt, amikor a rendes kapitány, Soeb Malik sérülés miatt hiányzott.

Mint fogalmazott:

Az elmúlt napokban sokat gondolkodtam a nemzetközi pályafutásomon, és arra a következtetésre jutottam, hogy most van itt a megfelelő pillanat, hogy bejelentsem visszavonulásomat a nemzetközi krikettől. Szeretném megköszönni a PCB-nek [Pakisztáni Krikett-tanács – a szerk.] minden támogatását az évek során, valóban megtiszteltetés volt Pakisztánt képviselni.

Mind a 121 fellépésem az ENN és az NH20 formátumban egy-egy valóra vált álom volt. Most a pakisztáni krikett izgalmas időket él, amikor új edzőkkel és vezetőséggel halad előre. Minden érintettnek sikereket kívánok és várom, hogy a csapat jeleskedjen.

Köszönöm a pakisztáni szurkolóknak, hogy mindig olyan lelkesedéssel támogattak. És végül köszönet családomnak és barátaimnak, akik nagyon fontos segítséget nyújtottak abban, hogy a legmagasabb szinten teljesíthessek. Mostantól pályafutásom új, a nemzetközi színpadtól eltérő szakaszára összpontosítok.

Utolsó mondatával minden bizonnyal arra célzott, hogy klubszinten még folytatja a játékot. Jelenleg ő a PSL-ben szereplő Karachi Kings legeredményesebb játékosa: ő játszotta itt a legtöbb meccset (78-at), ő szerezte a második legtöbb futást (1086-ot) és a második legtöbb kaput (51-et). Ezen kívül szerepelt vagy szerepel még a bangladesi, a Srí Lanka-i, a karibi és az amerikai Húsz20-as ligában, a Hundredben, valamint az angol megyebajnokságban is.


Alapból nem látható kép
×