A 2023-as világbajnokság minden nézettségi rekordot megdöntött

2023. november 24. – Szerző: Krikettgalaxis

Bár eleinte sokan aggódtak, mert a torna kezdeti szakaszában nem látogatták elég nagy tömegek a stadionokat, végül az összesítésből kiderült: mind a helyszínen, mind a médián keresztül rekordot döntött a nemrég befejeződött ENN-világbajnokság nézettsége.

Indiaiak krikettmeccset néznek egy tévében, valamikor a 21. század elején (illusztráció)Indiaiak krikettmeccset néznek egy tévében, valamikor a 21. század elején (illusztráció)

A kép szerzője: Arvind Jain (Flickr), licenc: CC BY-SA 2.0

A Nemzetközi Krikett-tanács közlése szerint a helyszínen a 48 mérkőzést összesen 1 250 307 néző figyelte, ami meccsenkénti több mint 26 000-es átlagot jelent. Ez bőven megdöntötte az eddigi legmagasabb nézőszámot, ami mindössze 1 016 420 volt még 2015-ben, amikor Ausztrália és Új-Zéland közösen rendezte a tornát. A négy évvel ezelőtti angliai vébét 752 000-en látták a stadionokban.

A következő televíziós nézettségi adatok csak Indiára vonatkoznak!

A hagyományos tévéközvetítésekbe a hat hét során összesen 518 millió néző kapcsolódott be, akik összesen 422 milliárd percet töltöttek a képernyők előtt.

Magának a döntőnek legalább egy kis részére 300 millióan voltak kíváncsiak tévén keresztül, a legaktívabb pillanatban pedig egyszerre 130 millióan látták az eseményeket. Ez minden idők legnézettebb krikettmérkőzésévé tette az eseményt.

Ezen kívül a Hotstar szolgáltatáson további 59 millió konkurens felhasználó nézte a döntőt, ami szintén rekordot jelent, de nem csak a krikettet illetően, hanem bármilyen sportág bármilyen élő eseményét illetően!


Alapból nem látható kép
×