Marlon Samuels hat éves eltiltást kapott korrupció miatt

2023. november 25. – Szerző: Krikettgalaxis

Súlyos büntetésként hat évre eltiltották a korábbi karibi válogatott Marlon Samuelst minden jellegű krikett-tevékenységtől, miután egy négy évvel ezelőtti ügyben bűnösnek találták. De mivel Samuels már 42 éves, és régen visszavonult, így nem sok következménye lesz a tiltásnak... De azért példastatuálásra jó volt.

Korrupció... (illusztráció)Korrupció... (illusztráció)

A kép licence: közkincs / szabadon felhasználható

A rendkívül sokat tapasztalt jamaicai játékost 15 évvel ezelőtt már elítélték egyszer hasonló okokból, ezért is különösen érthetetlen, hogy miért követte el ismét. De mit is követett el pontosan?

Nos, pontosan nem lehet tudni. Annyi derült ki, hogy 2019-ben az Abu Dhabi T10 nevű Tíz10-es bajnokságban szerepelt az Egyesült Arab Emírségekben, ahol a Karnataka Tuskers keretének volt a tagja – igaz, nem játszott egyetlen percet sem. Itt valamiért juttatásokat fogadott el valakiktől, a vizsgálódás során pedig információkat próbált eltitkolni a hatóságok elől. Összesen négy vádpontban nyilvánította bűnösnek egy független testület idén augusztusban tartott ülésén, miután 2021-ben megvádolták őt a cselekményekkel.

A testület három pontban egyhangúan szavazott Samuels ellen, míg egy pontban csak többségi döntés született. Utóbbi arra vonatkozott, hogy nem tájékoztatta a kijelölt antikorrupciós hivatalnokot ajándék, pénz vagy más hasznot hozó juttatás olyan körülmények közötti kapásáról, amely alkalmas lehet az ő vagy általában a sport rossz hírnévbe hozásáért, míg a másik három arra, hogy nem tájékoztatta a hivatalnokot egy 750 amerikai dollárt meghaladó értékű szolgáltatás megkapásáról, hogy nem működött együtt a kijelölt hivatalnok nyomozásakor és hogy ezen nyomozás során ráadásul még el is titkolt olyan információkat, amelyek fontosak lehettek volna az ügy tisztázása során.

Az eltiltás november 11-én lépett hatályba.


Alapból nem látható kép
×